10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Tänavakraanidest võetava vee kasutamisest

Rakvere Rajooni TSN Täitevkomitee kinnitas oma otsusega kommunaalveevarustusvõrgus asuvatest tänavakraanidest veevõtu eeskirjad. Nende kohaselt on tänavakraanide juures keelatud pesemine, kraani külge voolikute panemine jne.

Võetav vesi on tasuline ja selle eest peavad maksma elanikud, kes saavad vett tänavakraanidest. Teenindusraadiuseks arvestatakse 100 m. Majavaldused või üksikisikud vabastatakse avalduse alusel tasu maksmisest juhul, kui nende maa-alal või selle lähedal on muud joogiveeallikad, mida need inimesed tegelikult kasutavad. Selle teeb kindlaks kommunaalettevõtete kombinaat koos sanitaar-epidemioloogilise jaamaga. Kui vesi (kaev, allikas) tunnistatakse joogiks kõlbmatuks, siis tänavakraanide kaudu kulutatud vee eest maksmisest kedagi ei vabastata. Veekuluks ühe elaniku kohta arvestatakse 40 l vett ööpäevas. Arved koostatakse kehtivate tariifide alusel. Arved esitab kommunaalettevõtete kombinaat kommunaalmajade kohta majavalitsustele, asutuste, ettevõtete ja individuaalmajade kohta asjaosalistele.

Kommunaalmajavaldustel tuleb sõlmida leping kommunaalettevõtete kombinaadiga, individuaalmajades elavad inimesed peavad esitama avalduse kommunaalettevõtete kombinaadile.

Eeskirjad jõustuvad alates 13. augustist 1969. a.

10 aastat tagasi

Kossukoondis käis Rakveres mänguvormi kontrollimas

Neljapäeva õhtul oli Rakvere spordihall suure korvpalli päralt: Eesti meeste korvpallikoondis võõrustas siin Uus-Meremaa pallureid ning võttis sõprusmängus raskelt tulnud 57:54 võidu.

Rakvere spordihall on lühikese, kõigest viieaastase ajaloo kestel oma seinte vahel näha saanud palju isevärki askeldusi jaapanipärasest sumost hiljuti nähtud maooride sõjatantsu haka’ni välja. Viimast esitasid läinud neljapäeva õhtul enne korvpalli sõprusmängu algust rütmikalt kätega vehkides ja valjuhäälselt karjudes Uus-Meremaa koondislased, kes andsid selle omamaise tavaga Euroopa meistrivõistluste üleminekuturniiriks valmistuvatele Eesti koondislastest vastastele mõista, et on “tapluseks” palliplatsil väge täis.

Tants oli emotsionaalne, väga jõuline ja veenev, tõi vaatajatele kananaha ihule ning võeti ligi pooleteisetuhandelise publikuhulga poolt tuliselt aplodeerides vastu. Ette rutates öeldes oli see ka kogu matši atraktiivseim ja paeluvaim osa, mäng ise oli aga mõlemalt poolt vaadatuna krobeline ja kahvatu. Toores, korvidevaene. Kuid siiski lootustandev, sest ehkki proloogist indu saanud uusmeremaalased juhtisid suurema osa kohtumisest, õnnestus Eesti palluritel tänu Tanel Soku viimaste minutite tabavatele lähivisetele võtta 57:54 (poolaeg 26:32) võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles