Eesti külade maapäeval koguti ja jagati oma ideid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak osales aktiivselt Eesti külade maapäeval.
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak osales aktiivselt Eesti külade maapäeval. Foto: Meelis Meilbaum

Nädalavahetusel Räpinas toimunud Eesti külade 13. maapäeval arutleti kogukondade võimestamise üle.

Korraldusmeeskonna liikmete seas olnud Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et juhtis töörühmade debatte, kus viskas õhku ideid oma vallast. “Rääkisin maakonna orienteerumismängust. See oleks äge, kui ka teised selle projektiga ühineksid,” ütles Nõlvak.

Ta märkis, et iga kahe aasta tagant toimuvale külade maapäevale kavatseb ta järgmisel korral kohalikest omavalitsustest kaasata rohkem inimesi. “See toob teadlikkust ja kogemust ka meile,” lausus Nõlvak.

Eesti külade maapäeva väisas ka president Kersti Kaljulaid, samuti anti maaeluminister Mart Järvikule üle 13-punktiline manifest. Selles on rõhutatud vajadust maaelu ühtse koordineerimise ja maapiirkonna mõiste täpsustamise järele.

Probleemina on nimetatud ka kogukonna vähest kaasamist elukeskkonda, iseäranis looduskeskkonda, puudutavate otsuste tegemisse ning toetusprogrammide jätkuvuse ebakindlust.

Maapäeval kuulutati välja ka aasta küla, milleks ihales saada kaptenite küla Käsmu, kuid tunnustuse viis koju Lüübnitsa. Järgmine külade maapäev peetakse Harjumaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles