Hullusärk selga ja kaikaga vastu pead

Andres Pulver
Copy
Arsti peale ägestunud mees toimetati sellesse majja, mis tollal kandis ametlikku nime närvi- ja vaimuhaiguste haigla Seewald.
Arsti peale ägestunud mees toimetati sellesse majja, mis tollal kandis ametlikku nime närvi- ja vaimuhaiguste haigla Seewald. Foto: EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Tee, mis sa tahad, aga vanade lehtede kõige põnevam ja ka lõbusam osa on kriminaalse kallakuga lood. Ja mõnest lehest leiab neid ikka päris palju. Nii on ka 1929. aasta 30. juuli Virumaa Teatajaga.

Hakatuseks torkas silma artikkel “Kas terve inimene paigutati hullumajja?”. Loost saab teada, et rakverlane J. A. põdes juba pikemat aega südamehaigust ja reumatismi ehk jooksvat, mille ravimisega tegeles üks kohalik arst. Kuna aga paranemist märgata ei olnud, loobus J. A. arsti juures käimisest.

Ühe ägedama haigushoo ajal palus tõbine arsti kutsuda, aga lausus, et seda tohtrit, kes teda varem ravis, ta näha ei soovi. Paraku kutsuti sama arst. Haige käskis tollel kiiremas korras kaduda, kui aga arst hakkas rääkima, et teda on kohale kutsutud, ägestus haige, kargas voodist välja, haaras tooli kätte ja kamandas tohtri minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles