Pilte ja sõnumeid identiteediküti jahipaunast

Inna Grünfeldt
Copy
Rait Rosin esitleb väikelinna kunstiidentiteedi uuringuid näitusega “Väikelinn kui identiteet vol. 2” Rakvere Galeriis.
Rait Rosin esitleb väikelinna kunstiidentiteedi uuringuid näitusega “Väikelinn kui identiteet vol. 2” Rakvere Galeriis. Foto: Ain Liiva

On see tõesti Rakvere? Jah. Vägagi. Just sellistena näeb linna kuvandit loovaid paiku kunstnik Rait Rosin. Näitus “Väikelinn kui identiteet vol. 2” Rakvere Galeriis on osa tema loomepõhisest doktoritööst.

Rait Rosin kujutab üheksal maalil kergelt nihestatud vaatepunktist Rakvere märgilisi paiku: teatrit ja lihakombinaati, linnavalitsust, veekeskust, kuuseinstallatsiooni, bussijaama, Keskväljakut, linnust kõrgumas koduse tagahoovi kohal. Kümnes teos on foto Riho Hütist kodugalerii trepil.

Rakveres on palju kujunemisjärgus kohti, ütles kunstnik, kes on võtnud doktoritöös vaatluse alla kuus väikelinna: Võru, Valga, Haapsalu, Paldiski, Rapla ja Rakvere, uurinud nende hinge ja olemust kunstielu kontekstis. “Väikelinn kui identiteet vol. 2” moodustab osa terviklikumast loomeuurimuslikust näitusest, mille keskmes on väikelinnade elukorraldust ja elukvaliteeti kujundav identiteediloome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles