Rakvere on eriline koht ilutulestiku vaatamiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniliselt toimub Rakvere aastavahetuse ilutulestik linnuses. Tuledemäng peaks hästi nähtav olema ka linna keskväljakult.
Traditsiooniliselt toimub Rakvere aastavahetuse ilutulestik linnuses. Tuledemäng peaks hästi nähtav olema ka linna keskväljakult. Foto: Aarne Mäe

Rakvere keskväljakult läks 14. detsembril otseeetrisse TV3 saade „Täna võib“, kus käsitleti ilutulestikuga seonduvat. Saates esinenud linnapea Andres Jaadla ütles, et Rakvere on üks kõige erilisemaid kohti ilutulestiku vaatamiseks.

Saadet vaadanud ja aastaid ilutulestikku korraldanud Steven Vaarmann Firestudio OÜ-st edastas linnapeale, et võib oma kogemustest kinnitada - Rakvere on kõige erilisem koht ilutulestiku läbiviimiseks. „Seetõttu mulle meeldibki Rakvere ilutulestikku korraldada. Müüride vahel, eemal kärast ja mürast, on hea ja rahulik ilutulestikku ette valmistada ning ilmselt ka seetõttu on tulevärgid õnnestunud. Ka on olnud meeldiv tunne näha suurt hulka inimesi, kes on ilutulestikke jälgima tulnud.“

Mitmel aastal on Rakvere ilutulestik olnud Eesti võimsaim ja seda on käidud imetlemas mitmelt poolt üle Eesti.

Firestudio OÜ, kes organiseerib ilutulestikku toetatavate firmade ja üksikisikute annetused, lubas laekunud rahakogusele omaltpoolt lisada seekord 15 protsenti.

Steven Vaarmann nentis, et palju on räägitud aastavahetuse ilutulestike puhul raha taevasse laskmisest ja n-ö raha põletamisest. „Loomulikult ei ole mõistlik raha arutult taevasse lasta, kuid aastavahetuse puhul võib ju olla pisutki silmailu, vahelduseks hallile argipäevale, pimedale ja lumeta ajale.

Vaarmann kutsus ilutulestikku toetama ikkagi neid, kellel on selleks võimalus. „Olen väga tänulik nendele firmadele, kes on omaltpoolt on kaasa aidanud Rakvere ilutulestiku korraldamisele.“ Praeguse seisuga on ilutulestiku toetamas Grossi Toidukaubad, Pihlaka AS, Würth AS, Astera AS, Agroparts OÜ, AK Autoteenindus ja Marina Popova.

Ettevõtjatel ja eraisikutel, kes soovivad ilutulestikku toetada, palutakse raha kanda ilutulestikufirma Firestudio OÜ arvelduskontole nr 1120049034 Swedbank. Võib ka võtta ühendust ilutulestikku korraldada aitava Märt Ilvesega (tel 506 9175). Toetajatele väljastab Firestudio OÜ soovi korral ka arve.

Steven Vaarmann on sel aastal ise kohapeal ilutulestikku korraldamas. „Ilutulestiku kavandame üles ehitada selliselt, et nn. tavalisemad ilutulestikuefektid vahelduvad vilede, paukude, pööriste ja teiste efektidega. Ilutulestiku laseme üles arvuti abil ning see võimaldab näidata ka selliseid komeediefekte, mida käsitsi süüdates ei ole võimalik teha. Plaanis on kasutada mitmesuguseid efekte, et pilt jätaks suurema ja tervikliku mulje. Ilutulestiku lõpetame kullasaju ning kolme paugupommiga. Kõik sõltub mõistagi sõltub eelarvest.“

Rakvere aastalõpu ilutulestik pühendatakse mitmele ümmargusele tähtpäevale. Rakvere linn tähistab järgmisel aastal 710. aastapäeva. Kümnendat sünnipäeva tähistab ka linnuse veerel turiste meelitav ja Rakvere sümboliks kujunenud skulptuur Tarvas. Kümnendat korda toimub ka ettevõtjate ja linna ühispanusena aastalõpu ilutulestik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles