Andres Jaadla pürgis Jõhvi vallavanemaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Andres Jaadla oli kandidaat Jõhvi vallavanema ametisse.
Andres Jaadla oli kandidaat Jõhvi vallavanema ametisse. Foto: Ain Liiva

Jõhvis püüti tagandada vallavalitsuse ja -volikogu juhte, vallavanema kandidaadiks oli Rakvere endine linnapea Andres Jaadla. Umbusaldamine kukkus aga täna läbi.

Jõhvi vallavanema ametist riigikogusse siirdunud Martin Repinski ärgitas opositsiooni umbusaldama oma erakonnakaaslase Max Kauri juhitavat vallavalitsust, vallavolikogu esimeest Eduard Easti ja aseesimeest Jelena Bezvoditskajat, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

Uueks vallavanemaks pakuti Rakvere endist linnapead, Rakvere linnavolikogu liiget, kevadel keskerakonnaga liitunud Andres Jaadlat.

Andres Jaadla rääkis, et temaga võttis suve keskel ühendust Martin Repinski, kes ütles, et Jõhvis on tekkimas uus valitsuskoalitsioon ja nad vaatavad ringi, et leida väärikas vallavanem. "Ta küsis, kas mul oleks huvi, mina ütlesin, et Jõhvi on põnev linn. Kui Rakvere on muutumas selliseks saunafestivalide ja ööjooksulinnaks, siis Jõhvil on Virumaa administratiivkeskusena tugev potentsiaal," sõnas Jaadla. 

Seejärel saadi juba kokku moodustatava koalitsiooni inimestega ja arutati Jõhvi valla tulevikuga seonduvaid küsimusi. "Ütlesin, et ärme rutta asjadest ette, eelkõige on otsustajaks volikogu. Umbusaldus on siis läbi läinud, kui käed on tõusnud," märkis Jaadla. 

Tänase volikogu istungi eel aga tegi Martin Repinski otsustaval hetkel kannapöörde ja tõmbus ootamatult umbusaldamisest tagasi. Avaldus ei läinudki läbi: umbusaldamise poolt oli kaheksa ja vastu tosin vallavolinikku. 

Andres Jaadla sõnas, et temale harjumuspärase poliitkultuuriga selline käitumine kokku ei lähe. "Kuna ma olin inimestele lubanud, et olen kandidaat, siis täna ma ka osalesin. Poliitikas toimuvad muutused, viisakas on neid inimesi informeerida, keda oled protsessi kaasanud," sõnas Jaadla. Ta lisas: "Ma ei ole pettunud, teadsin ette, olen selles mõttes kogenud, et enne pole mõtet illusioone luua, kui volikogus on käed tõusnud," tähendas Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles