Ilmaprognoos: kooliaasta avaaktused saab pidada päikesepaistes

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Nädalavahetus tõotab tulla päikeseline.
Nädalavahetus tõotab tulla päikeseline. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sooja suveilma jagub vähemalt nädalaks, kusjuures ka kooliaasta avaaktused saab pidada päikesepaistes, prognoosib ilmateenistus.

Kolmapäeval suundub kõrgrõhkkond Eesti idapiiri taha, aga selle serv katab nii Balti riike kui Läänemerd ning Eestis on ilm ikka sajuta. Võib vaid õhukest pilvevinet olla. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul. Sooja on öösel 10–15, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 22–26 kraadi, saarte rannikul 20 kraadi ümber.

Neljapäeval püsib kõrgrõhkkond Venemaa kohal ja Eesti ilm selle serva all on ikka sajuta ning laialdaselt ka päikeseline. Üle Skandinaavia Rootsi rannikule laieneb aga madalrõhkkonna serv, mille survel tugevneb ka Eesti vetes kagutuul. Sooja on öösel 11–16, meretuulega rannikul kuni 18 kraadi, päeval 22–25 kraadi, rannikul 20 kraadi ümber.

Reede öö on taganeva kõrgrõhkkonna servas võrdlemisi tugeva kagutuulega ja mandril ikka sajuta. Saartele võivad aga juba mõned vihmapilved jõuda. Päeval liigub piki Skandinaavia rannikut kirde poole madalrõhkkond ja selle serv riivab ka Läänemere ümbrust, lisandub pilvi ja kohati võib hoovihma sadada. Tuul nõrgeneb ning puhub lõunast ja edelast. Öösel on sooja 11–16, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 19–24 kraadi. 

Laupäeva öösel madalrõhulohk kaugeneb ja kõrgrõhkkond tugevneb uuesti, taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ja puhub läänekaarest. Sooja on öösel 8–13, rannikul kuni 16 kraadi, päeval 20–24 kraadi. 

Pühapäeval, 1. septembril, kui paljudes koolides toimuvad õppeaasta avaaktused, jääb Eesti lääne poolt survet avaldava madalrõhkkonna ja Venemaal püsiva kõrgrõhkkonna piirimaile. Pilvi on vaid üksikuid ja ilm on enamasti sajuta. Lõuna- ja kagutuul tugevneb. Sooja on öösel 9–14, rannikul kuni 17 kraadi, päeval koguni 22–26 kraadi. 

2. septembril liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes vihmapilvedega. Tuul on võrdlemisi tugev, puhub öösel kagust, päeval lõunast ja edelast. Öösel on sooja 12–17, päeval 19–24 kraadi, Ida-Eestis võib veel üle 25 kraadi tõusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles