Lasterikkad isad: perepilet peab hõlmama kõiki selle pere lapsi

Andres Pulver
Copy
Tallinna loomaaed on üks harvadest kohtadest, kuhu pääseb perepiletiga kahe täiskasvanu kõrval kolm last.
Tallinna loomaaed on üks harvadest kohtadest, kuhu pääseb perepiletiga kahe täiskasvanu kõrval kolm last. Foto: Eero Vabamägi

MTÜ Lasterikkad Isad hinnangul peaks teenusepakkujaid, kes müüvad perepileteid ning loevad perekonnaks vaid ema-isa ja kaht last, sanktsioneerima tarbija eksitamise pärast.

MTÜ eestvedaja Taavi Tamkivi sõnul ei tohiks teenusepakkujad, kelle hinnapoliitika on pärit eelmise sajandi keskpaigast, kus ideaalse pere suuruse määras Mustamäe korteri planeering ja Moskvitši suurus, kasutada terminit “perepilet”. Tavaliselt tähendab perepilet pääset kahele täiskasvanule ja kahele lapsele.

“Perepilet, -pääse ja -pakett peaks väga üheselt ja seadusega sätestatult tähendama, et pere laste arvule ei ole piiri. Vastasel juhul on tegemist tarbijat eksitava reklaamiga ja seda tuleks vastavalt ka sanktsioneerida,” ütles ta.

Tamkivi sõnul pole vahet, kas ja kui palju näeb riik toetuste ja leevendusmeetmetega vaeva, kui kolmanda lapse saamine seab pered ikka majanduslikult nõrgemasse seisu.

“Ühiskonnas võiks juurduda arusaam, et mitu last peres ei ole paranormaalsus, vaid tavalise, tugeva ja ühtehoidva pere tunnus,” lisas Tamkivi.

Lasterikaste isade kogukond koondab üle 500 mehe. Tegemist on nelja või enama lapse isadega, kes on tegusad, panustavad oma peresse ja soovivad väärtustada lasterikkaid peresid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles