Päästeamet kontrollib koole ja lasteaedu

BNS
Copy
Päästeamet.
Päästeamet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal võtavad päästeameti inspektorid kõikjal Eestis luubi alla tuleohutuse haridusasutustes.

Eelkõige keskendutakse tulekahju varajasele avastamisele ja ohutule evakuatsioonile. Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna eksperdi Rain Põllu sõnul teeb eelmise aasta haridusasutuste kontrolli statistika äärmiselt murelikuks, sest enam kui pooled toona kontrollitutest tuleohutusnõudeid ei täitnud.

“Jätkuvalt esinevad hoonetes ühed ja samad probleemid, mis on peamiselt seotud evakuatsiooniga. See teeb kurvaks, et hoonetes, kus iga päev viibib palju inimesi, kellest suurem osa on lapsed, ei suhtuta tuleohutusnõuete täitmisesse tõsiselt,” ütles Põllu.

Varasemate kontrollide käigus avastatud puudused on enamjaolt korralduslikud möödalaskmised – näiteks hoitakse tuletõkkeuksi pidevalt lahti, evakuatsioonitrepikojas hoitakse asju ning signalisatsioonisüsteem on korralikult hooldamata või pole sootuks töökorras. Sel korral võtavad päästeameti ohutusjärelevalve osakonna inspektorid põhjaliku vaatluse alla ka asutuste tulekahjusignalisatsioonisüsteemid ja süvenevad signalisatsioonisüsteemide hooldust pakkuvate ettevõtete töösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles