Blogi: Tänak võttis punktikatselt maksimumi, Ogier võitis Türgi ralli (16)

Postimees Sport
Copy

Türgi ralli võitis prantslane Sebastien Ogier (Citroen). Kuuekordne maailmameister edestas meeskonnakaaslast Esapekka Lappit  34,7 sekundiga, kolmas oli norralane Andreas Mikkelsen 1.04,5-ga. Punktikatse võit kuulus Ott Tänakule (Toyota), teine oli Thierry Neuville (Hyundai; +2,6) ja kolmas rallivõitja Ogier (Citroen; +2,6). MM-sarja üldliidrina jätkab Tänak, vahe Ogier'ga kahanes 17-punktiliseks.

Enne Türgi MM-etappi:

Ott Tänak ja Martin Järveoja lähevad Türgi rallile taas vastu punktitabeli esikohal, kui edu teisel kohal oleva Thierry Neuville ees on 33 punkti. Kolmandal kohal asub sõitjate tabelis Sebastien Ogier, kes kaotab Tänakule juba 40 punktiga.

Teist aastat järjest MM-kalendrisse kuuluv Türgi ralli on sõitjatele ülikeeruline, sest sealsed olud nõuavad palju nii sõitjatelt kui ka masinatelt. Kivised ning aeglased katsed eelmisel aastal Tänakule ja Toyotale liigselt ei sobinud, kuid kuna teisi sõitjaid tabasid probleemid, tõi tark ning kindel sõit eestlastele võidu. 

«Kõik päevad on keerulised, aga kõige raskemad olud on reedel. Kiiruse poolest pole kruusa peal kunagi eelis teed avada. Teine ring on meie jaoks ka juba tee katki. Kohati saab see olema ellujäämiskursus,» ütles Tänak, kes peab teadupärast ralli avapäevale startima esimesena.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles