Seeria jätkub: Tänak astus Loebile sammu lähemale, Ogier’ rekord jääb kaugele (2)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

WRC sarjas tuleb maailmameistriks sõitja, kes kogub aastaga kõige rohkem punkte, aga tulihingelised fännid armastavad pidada ka mitmeid huvitavaid statistilisi arvestusi.

Ühes arvestuses pikendab Ott Tänak iga ralliga põnevat seeriat. Nimelt on Tänak nüüd 33 etappi järjest vähemalt ühe katsevõidu saavutanud. Ta pikendas seeriat Türgi rallil, olles kiireim 14. kiiruskatsel.

Kui rallisõbrad arvasid, et kui kuskil saab Tänaku imeline seeria läbi, siis juhtub see just ränkraskel Türgi rallil. Põhjus lihtne: Tänak oli esimesel täispikal võistluspäeval esimene mees rajal ja tal tuli tegeleda teepuhastamisega.

Reedesel päeval Tänak katsevõitu ei teeninudki ja laupäevane katkestamine seadis tema seeria ohtu. Küll aga võitis Tänak pühapäeval esimese kiiruskatse ja seeriat pikendada. Tema katsevõitude seeria algas 2017. aastal Argentinas, viimati jäi Tänak katsevõiduta 2017. aastal Korsikal.

Esimesel kohal on selles arvestuses Sebastien Ogier, kes võitis 53 (Monte Carlo 2013 – Monte Carlo 2017) rallil järjest vähemalt ühe kiiruskatse. Teisel kohal asub Sebastien Loeb – 37 (Monte Carlo 2007 – Sardiinia 2009).

Tänak on tänavusel hooajal kogunud nüüd 60 katsevõitu. (Monte Carlo 7, Rootsi 6, Mehhiko 6, Korsika 3, Argentina 5, Tšiili 6, Portugal 5, Sardiinia 7, Soome 6, Saksamaa 8, Türgi 1).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles