Paadipansionaadid peavad soomlaste pärast hinnasõda

Jaano Martin Ots
Copy
Mootorjahtide veest välja võtmine ja transport Yachts Service’i Kärdla hooldushallis FOTO: Marko Ollik
Mootorjahtide veest välja võtmine ja transport Yachts Service’i Kärdla hooldushallis FOTO: Marko Ollik Foto: Marko Ollik

Pool Eesti väikelaevade ületalve hoidmise ja hoolduse kahe kuni kolme miljoni euro suurusest turumahust tuleb Soomest. Põhjanaabrid hindavad eestlaste professionaalsust, isiklikku suhtumist ja paindlikku teenindust. On oht, et Eesti eelis hakkab aga kaduma, sest Soome konkurendid on asunud hindu langetama.

Kui Helsingi võimud mõne aasta eest jahtide ja paatide ületalve hoidmise linna avalikes parklates ja tänavatel ära keelasid, leidsid paljud Soome jahiomanikud oma alusele talvekorteri Eestis. Tallinna, Paldiski, Dirhami, Kärdla ja teiste Eesti sadamate lähedusse kerkisid uued tänapäevase tehnikaga varustatud ellingud, kus lisaks aastaringsetele plusskraadidele pakutakse jahtide puhastust, hooldust ja remonti. Peale soodsama ruutmeetrihinna peibutas soomlasi siinne töökvaliteet ja eestlaste püüdlik suhtumine. Enne Läti piirikaubanduse ajajärku ühendati laeva toomine ja viimine sageli ka ostureisiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles