PM Türgis. Ogier mõtleb juba punktikatsele, Neuville läheb mullust vägitükki kordama

Siim Kaasik, Marmaris
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sarja Türgi etapi viimasele päevale stardib liidrina Citroeni sõitja Sebastien Ogier. Homme on tema peamine eesmärk auto finišisse tuua, ent abiks tuleks ka mõni lisapunkt punktikatselt.

Ogier tõusis Türgi ralli liidriks päeva eelviimase katsega. Tema tiimikaaslane Esapekka Lappi suretas allamäge lõigul auto välja ning kaotas nii mõnegi sekundit. Kuigi soomlane võitis laupäevase viimase katse, jäi kuuekordne maailmameister ikkagi päeva lõpuks temast 0,2 sekundiga ette.

«Kuigi me Esapekkaga omavahel ei võistle, oli pärastlõuna kurnav,» rääkis Ogier. «Homme kavatsen rehve punktikatseks hoida. Esmane ülesanne on ralli lõpetada. Türgis on see raskem ülesanne kui teistel rallidel. Mõni lisapunkt punktikatselt oleks samuti hea. Töö tuleb lõpetada,» jätkas ta.

Kolmandat kohta hoiab enne viimast võistluspäeva Hyundai sõitja Andreas Mikkelsen. 13 kiiruskatse peale on tal Ogier’le kaotust kogunenud 1.17,1. Puhta sõiduga ta Citroene ei ohusta. Pigem tuleb tal kaitsta oma positsiooni 9,8 sekundi kaugusel oleva Teemu Sunineni (M-Sport) eest.

«Olen selles osas enesekindel. Meie vahel tuleb kõva võitlus, aga suudan pingega toime tulla. 10-sekundiline vahe on homseid katseid arvestades piisav. Seda muidugi siis, kui ma sõiduviga ei tee,» rääkis Mikkelsen.

Vaevalt, et norralase ülesanne lihtne on, sest Suninenil on homseks selge plaan: «Olen kindel, et boss käsib mul gaasi põhja suruda ja poodiumile sõita.»

Paremuselt teine Hyundai sõitja on Dani Sordo, kes läheb homsele vastu viiendalt kohalt (+2.24,7). Hispaanlase võimalused kõrgest kohast kadusid juba ralli teisel kiiruskatsel purunenud rehviga, ent üldiselt on ta oma tööd korralikult teinud.

«Minu töö on Toyotad selja taga hoida. Thierryst on mul kahju, aga Andreasega oleme oma eesmärki seni täitnud,» rääkis hispaanlane.

Sordo järel hoiavad kuuendat ja seitsmendat kohta Toyota mehed Jari-Matti Latvala (3.14,4) ja Kris Meeke (3.29,5). Nende järel on kaheksandal kohal MM-sarja kolmas mees Thierry Neuville (+4.38,2), kes sõitis täna hommikul kehva nähtavuse tõttu vastu kivi ja keeras auto külili.

«Kõik on seda videot näinud ja teavad, mis juhtus. Ma ei näinud tolmu tõttu midagi ja tegin valearvestuse. Jarit ja Krisi ma puhta sõiduga kinni ei püüa, keskendun pigem punktikatsele,» rääkis belglane, kes suutis mullu teisena startides punktikatse võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles