Peeter Helme: kas te tahate totaalset sõda? (165)

Peeter Helme
, Postimehe peatoimetaja
Copy
"Jah vabadusele, ei valedele" meeleavaldus Hirvepargis.
"Jah vabadusele, ei valedele" meeleavaldus Hirvepargis. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Praegune opositsiooni õhutatud valitsuskriitika pole normaalse parlamentarismi osa, vaid loob pildi üha teravamast maailmavaatelisest sõjast meie ühiskonnas, kirjutab Postimehe peatoimetaja Peeter Helme.

Nagu laupäeval Hirvepargis toimunud meeleavaldus «Jah vabadusele, ei valedele» elavalt tõestas, on Eestis tõepoolest tekkinud paralleelne kujutelm tegelikkusest. Ja seda kujutelma ei kannagi enam EKRE – nagu ehk viie aasta eest –, vaid hoopis teistsugused jõud.

Kuid alustame algusest. Mäletatavasti mõjus EKRE tulek suurde poliitikasse korraga värskendavalt ja ehmatavalt. Värskendavalt, sest nii enam-vähem samal ajal loodud Vabaerakonna kui ka EKRE esilekerkimine tegid laiemalt nähtavaks Eesti poliitika sumbumise ning tõiga, et võim oli jäänud liiga kauaks ühe seltskonna kätte. Seejuures ei rõõmustanud just EKRE tulek mitte ainult erakonna toetajaid või seda osa ühiskonnast, kellele toetust taotleti, vaid kiirelt tõttas toimuvast kasu lõikama ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kes eriti Jevgeni Ossinovski suu kaudu võttis sisse jõulise positsiooni rahvuskonservatiivse partei vastu.

Kommentaarid (165)
Copy
Tagasi üles