Võru mees läbib 400 meetrit vähem kui kümne sekundiga

Siim Saavik
, reporter
Copy
Hiljuti krooniti Oliver Lemmik Haapsalus veerandmiilise kiirendusvõistluse streetbike'ide klassi Eesti meistriks.
Hiljuti krooniti Oliver Lemmik Haapsalus veerandmiilise kiirendusvõistluse streetbike'ide klassi Eesti meistriks. Foto: Arvo Meeks

Üheksa koma üheksa sekundit. Täpselt sellise ajaga on värske streetbike’ide ehk tänavatsiklite klassi Eesti meister Oliver Lemmik kiirendanud läbi veerand miili, mis on meie ühikutesse arvutatuna 400 meetrit. Kuid see ei ole esimest aastat alaga tõsisemalt tegelema hakanud huvilise võimete piir. Juba järgmisel aastal tahab ta osta uue spetsiaalse kaherattalise, millega rekordit veel sekundi võrra parandada.

«Järgmisel aastal tahaks kiiremasse klassi liikuda,» nendib Lemmik. See tähendab probike’ide klassi. Mees selgitab mitmesuguseid elemente, mida selles klassis kasutada võib. Kostuvad sõnad nagu ülelaadimine, töömahu suurendamine, pikk kiik, slikkrehvid. Praeguses võistlusklassis aga peab enamik masina juppe vastama originaalile ning võimalik on teha ainult väikeseid muudatusi. 

Motosportlane seletab, et on põhjalikult seadistanud veermikku, vedrustust ja jõuülekannet, samuti langetanud ratta esiotsa, kusjuures oma rattale paneb mees ainult ise käed külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles