Blogi: Vettel tõusis boksipeatusega Singapuri GP võitjaks, Ferraridel kaksikvõit!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ferrari piloodid
Ferrari piloodid Foto: THOMAS PETER / REUTERS / Scanpix

F1-karussell on jõudis Singapuri, kus sõideti hooaja 15. etapp. Parimalt stardikohalt alustas võistlust küll 21-aastane Ferrari piloot Charles Leclerc, kuid võidu noppis tema meeskonnakaaslane Sebastian Vettel. Kolmanda koha hõivas Red Bulli sõitja Max Verstappen.

Enne sõitu:

Singapuri GP on F1 kalendris olnud alates aastast 2008 ja esimeseks võitjaks tõusis Renault'i rooli keeranud Fernando Alonso. Enim võite on Singapuri ööpimeduses teeninud Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel, kes on mõlemad astunud neljal korral poodiumi kõrgeimale astmele. Konstruktorite arvestuses juhib seda edetabelit Mercedes, võidud on neil ette näidata aastatest 2014, 2016, 2017 ja 2018. 

Tänavuse hooaja algus kuulus täielikult Mercedesele, kes noppisid esimesed kaheksa etapivõitu, kuid alates Austria GPst on võidurõõmu jagunud ka Red Bullidele ja Ferraridele. Viimased kaks võidusõitu ongi võitnud just Ferrari ja ainuisikuliselt Charles Leclerc, kes on tõusnud Sebastian Vetteli varjust välja ning asunud ise esisõitjaks. 

MM-sarja juhib 14. etapi järel Lewis Hamilton, kes on kogunud 284 punkti. Talle järgneb meeskonnakaaslane Valtteri Bottas, kes kaotab britile 63 punktiga. Red Bulli piloot Max Verstappen hoiab veel kolmandat kohta 185 punktiga, kuid talle on jõudsalt lähenenud Charles Leclerc, kellel kokku 182 punkti. Teine Ferrari sõitja Sebastian Vettel on kesise hooaja alguse tõttu langenud 169 punktiga viiendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles