Rakvere haiglas alustas tööd optometrist

Margus Martin
, reporter
Copy
Optometristi töövahendite arsenal sisaldab mitmesuguseid nägemisteravuse uurimise ning korrigeerimise seadmeid ja vahendeid.
Optometristi töövahendite arsenal sisaldab mitmesuguseid nägemisteravuse uurimise ning korrigeerimise seadmeid ja vahendeid. Foto: Urmas Luik

Alates sellest kuust on Rakvere haiglas võimalik nägemisteravuse kontrollimiseks kirja panna optometristi vastuvõtule.

“See on rõõmus sündmus,” kinnitas haigla juht Ain Suurkaev.

“Silmaarst on silmaarst. Tema ravib silmahaiguseid ning tema põhiülesannete hulka ei kuulu prillide kirjutamine ega nägemisteravuse kontroll. Optometrist on see, kes eelkõige hindab nägemisteravust ja näiteks mõõdab silmarõhku. Kui optometrist leiab, et inimesel on vaja pigem silmaarsti, siis peab see asi käima niipidi,” kõneles haiglajuht.

Suurkaevu sõnul säästab optometristina haiglas tööd alustanud Anne-Mai Raivet silmaarstide väärtuslikku tööaega, sest prillitahtjad kippusid pikendama teiste hädaliste vastuvõtujärjekorda. “Silmaarsti aeg on kindlasti kallim ja professioon kõrgem kui optometristil, aga tark on pöörduda esmalt optometristi juurde. Ta on alati hea soovitaja ja tema kättesaadavus on väga hea. Silmaarsti kättesaadavus paraku nii hea veel ei ole,” tähendas haiglajuht.

Uus spetsialist töötab Rakvere haiglas graafiku alusel. Vastuvõtu kohta saab infot, kui helistada haigla registratuuri. “Planeerime vastuvõtupäevasid vastavalt tekkivale koormusele,” lausus Ain Suurkaev ja lisas, et optometrist ei viibi majas iga päev. “Kui välja pakutud ajad täituvad, siis avame lisaaegu,” lubas ta. Optometristi vastuvõtt on tasuline. Visiidi eest tuleb maksta paarkümmend eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles