Tapal asuvas 1. jalaväebrigaadis alustas teenistust 555 noort

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Noored läksid aega teenima.
Noored läksid aega teenima. Foto: Dmitri Kotjuh

Aasta viimase kutsumisega läks 30. septembril ja 1. oktoobril kaitseväkke kaheksakuulisele väljaõppele kokku 1083 uut ajateenijat, sealhulgas kuus neidu.

Tapal paiknevas 1. jalaväebrigaadis alustas ajateenistust 555 noort, nende seas kolm neidu. 2. jalaväebrigaadi suundus 363 ajateenijat, sealhulgas kolm neidu. Toetuse väejuhatus sai väljaõppele 85 ja küberväejuhatus 80 noort.

Lõppenud kutsumine oli erakordne selle poolest, et 52,4 protsenti kutsealustest tuli ajateenistusse omal vabal tahtel. Varem nii kõrget vabatahtlike hulka ei ole olnud. Olgu lisatud, et selle aasta juulis oli teenima asunute seas vabatahtlike osa 40,5 protsenti ja jaanuaris 31,5 protsenti.

Välisriikidest saabus aega teenima seekord 23 noormeest. Neist enim lähiriigist Soomest, aga tuldi ka Suurbritanniast, Ühendriikidest, Kanadast, Norrast, Kreekast ja Küproselt.

Aasta jooksul on läinud kaitseväkke ajateenistusse 3336 noort, sealhulgas 38 neidu. Järgmine ajateenistusse asumine toimub tuleva aasta 27. jaanuarist 2. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles