Väikeseid kupüüre võetakse automaatidest vähe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat.
Pangaautomaat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Euro tulekul valmistas elanikele suurt muret, et pangaautomaatidest esialgu alla 10-euroseid kupüüre välja võtta ei saanud. Aasta euro-elu on toonud välja, et tegelikult 5-euroste järele suurt tungi polegi.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu ütles, et populaarsemad summad, mida SEB sularahaautomaatidest kliendid valivad, on 20, 10 ja 30 eurot. «40 protsenti tehingutest tehakse nende kolme summa saamiseks. Alles neljandal kohal on 5-eurose võtmine, mis moodustab kogutehingute arvust 8 protsenti,» sõnas Vohu.

«Suuremaid summasid võetakse väikestes kupüürides suhteliselt harva, kuna näiteks 65 euro võtmisel saab klient 50-eurose ja kolm 5-eurost - ehk klient saab korraga nii suure kui mitu väikese nominaaliga kupüüri,» rääkis Vohu.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et inimesed eelistavad üldse arveldada üha vähem sularahaga ja maksta rohkem kaardiga. «Sularaha väljavõttude arv sularahaautomaadist on langenud 6 protsendi võrra võrreldes 2010. aasta sama perioodiga. Summa on vähenenud ligi 2 protsendi võrra,» sõnas ta.

Swedbankis võetakse 5-euroseid automaadist välja kõigist tehingutest 12 protsendil. 10-euroseid tehinguid on 20 ning 20-euroseid 16 protsenti. Kõige enam võetakse automaadist välja korraga 25-80 eurot – selliseid tehinguid oli 29 protsenti. Ka 80-750 eurot võeti välja 18 protsendil tehingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles