Päikese tänava laste kodu külvati soovidega üle

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Vinni perekodu pidas 10. sün­nipäeva. Uhkeid soove saatsid tordilt küünlaid puhudes teele Vinni vallavanem Rauno Võrno, sotsiaaltöötaja Margit Kalda, juhataja Klaarika Adonov ja majandusjuhataja Ille Koppel.
Vinni perekodu pidas 10. sün­nipäeva. Uhkeid soove saatsid tordilt küünlaid puhudes teele Vinni vallavanem Rauno Võrno, sotsiaaltöötaja Margit Kalda, juhataja Klaarika Adonov ja majandusjuhataja Ille Koppel. Foto: Ain Liiva

Kui ühes kodus peetakse sünnipäeva, mahub sinna oodatud kohtumisi, rõõmukilkeid ning häid soove maa ja ilm. Eile tähistas Vinni perekodu õues pika laua taga oma esimest ümmargust tähtpäeva, seltsiks head sõbrad.

Väike tüdruk jookseb tulijale vastu. “Võta mind sülle,” palub ta. Palve saab täidetud. Kohe on nende kõrval poiss, kes märkab järgmist tuttavat külalist. Kasvatajat. Teist ema. Veidi aja pärast kuulavadki kaissu võetud lapsed tähtsaid sünnipäevakõnesid.

Kallistamisrõõm vaibub, kui juhataja Klaarika Adonov räägib loo pisikesest kutsikast, kes armastas oma saba taga ajada. “Tema juurde tuli vana koer ja küsis, miks ta pidevalt oma saba taga ajab. Kutsikas ütles, et teised koerad ütlesid, et õnn on sabas. Vana koer nõustus, ent ütles, et kuigi õnn asub tõesti sabas, pole seda mõtet taga ajada,” jutustas juhataja. Õnnega, nentis ta, on nõnda, et see käib me sabas ja on alati kaasas. “Õnn on meiega,” lausus Klaarika Adonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles