Sadist vigastas kassi silma (2)

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Loomapiinaja käe läbi vigastada saanud kass Hallu taastub kalli ravi abil.
Loomapiinaja käe läbi vigastada saanud kass Hallu taastub kalli ravi abil. Foto: Kätlin Allikas

Sakala toimetuse poole pöördus Tusti küla läheduses elav Kätlin Allikas, kelle kaheksa-aastane kass oli kuriteo ohvriks langenud. Et  piinamisjuhtumeid on kassiomaniku sõnul seal kandis olnud varemgi, on alust kahtlustada, et seda teeb keegi kohalik.

Kaks nädalat tagasi tuli mitu päeva kadunud kaheksa-aastane kass Hallu koju raskelt vigastatud silmaga. Kui alguses tundus omanikule, et põhjus on silmapõletikus, siis pärast silma puhastamist selgus, et olukord on palju hullem. Loomaarst tuvastas, et kahjustus ei ole tekkinud haigusest.

"Arst ütles, et on kolm varianti, kuidas Hallu viga sai: kas talle tulistati või torgati silma või teda on löödud," lausus Allikas. Tema teada on varem Tustist kahe kilomeetri kaugusel Uusna küla kandis üht kassi silma tulistatud ning tema teada tatati siis juhtunust ka politseisse.

Kätlin Allikas ei ole veel politseisse avaldust teinud, kuid tal on see lähipäevil plaanis. "Ravi on kallis, aga üritame oma väikest sõpra ravida. Hallu on hästi sõbralik kass. Viha teeb, et selliseid asju kaitsetutele loomadele tehakse," ütles ta.

Ka pere eelmine kass sai vägivalda tunda: teda löödi noaga kaela. "Selge on, et meie kandis elab keegi psühhopaat või on tegu loomavihkajaga, kellele kassid ei meeldi. Kui koera puhul võib juhtuda, et tulistatakse enesekaitseks, siis kass ju kedagi ei ründa."

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles