Neinar Seli ostab Danske peahoone (3)

BNS
Copy
Pildil Neinar Seli Pirogovi platsi pingil.
Pildil Neinar Seli Pirogovi platsi pingil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neinar Selile kuuluv Kek Arendus OÜ ostab Danske Bankile kuuluva Eesti filiaali peakontori Tallinnas Narva maanteel.

Danske Bank A/S ja Kek Arendus sõlmisid möödunud nädala kolmapäeval müügilepingu Tallinnas Narva maantee 11 asuva kinnistu võõrandamiseks, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Danske Banki hoonelt eemaldati sildid.
Danske Banki hoonelt eemaldati sildid. Foto: Mihkel Maripuu

Seli firma Kek Arendus OÜ soovib kasutada edaspidiselt kinnistut sellel asuva hoone kaudu bürooruumide väljaüürimise eesmärgil.

Kinnistu omandi üleandmiseks ja asjaõiguslepingu sõlmimise eeltingimuseks on muuhulgas konkurentsiameti luba koondumisele.

Kek Arenduse juhatuse liikmeteks on Anti Seli ning selle ainuomanik Neinar Seli.

Möödunud aastal ostis Neinar Seli kinnisvarafirma AS Rondam Toomas Lumani Liivalaia Arenduse AS-ilt Luminori peahoone Tallinnas aadressil Liivalaia 45.

Danske Banki Eesti filiaal alustas oktoobri alguses likvideerimismenetlust ning on nüüdseks pangandustegevusest sisuliselt väljunud.

2019. aasta veebruaris tegi Finantsinspektsioon (FI) Danske Bankile ettekirjutuse lõpetada Eestis tegutsemine. Ettekirjutuse põhjuseks oli panga Eesti filiaali mitteresidentidest klientide portfelliga ajavahemikus 2007 kuni 2015 seotud juhtumid, teatas pank.

Seoses sellega alustas panga Eesti filiaal teisipäeval likvideerimismenetlust. «See tähendab, et Danske Bank on Eestis põhimõtteliselt väljunud pangandustegevusest ja jäänud on veel ainult tehnilised küsimused. Filiaali tegevust juhib nüüd likvideerimiskomitee,» märkis pank.

«Vastavalt Eesti Finantsinspektsiooniga kokku lepitud kavale on Danske Bank nüüdseks sama hästi kui lõpetanud Eestis pangandustegevuse. Nüüd on kõikide asjaosaliste põhitähelepanu suunatud sellele, et kindlustada klientide huvide kaitsmine parimal võimalikul viisil,» kommenteeris Danske Banki asetegevdirektor ja likvideerimiskomitee esimees Frederik Bjørn.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles