Härjad ja Karud said korvpalli esiliigas sugeda, aga säilitasid optimismi

Margus Martin
, reporter
Copy
Valdavalt tehnikaülikooli tudengitest koosnev Tamsalu Los Toros/TalTechi korvpallitiim pakatab nooruslikust uljusest. Peatreener Kris Killingu asi on see energia võidukatesse mängudesse suunata.
Valdavalt tehnikaülikooli tudengitest koosnev Tamsalu Los Toros/TalTechi korvpallitiim pakatab nooruslikust uljusest. Peatreener Kris Killingu asi on see energia võidukatesse mängudesse suunata. Foto: Spordiklubi Los Toros

Kolm vooru väldanud Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliigas mahuvad mõlemad Lääne-Virumaa meeskonnad, Tamsalu Los Toros/TalTech ja Kadrina Karud, tosina tiimi hulgas turniiritabeli tagumisse kolmandikku.

Kui tamsalulastel on võiduarve avatud (teises voorus alistati 56:53 Tartu Kalev/Estiko), siis kadrinlastel veel mitte.

Peatreener Andres Sõbra juhendatavad Karud vandusid neljapäeval vastaste väljakul alla Tartu Ülikool/Kuremaa SK tiimile 77:109. Mäng läks käest juba esimesel poolajal, mil võõrustajatel lubati uhada korvi 62 punkti ja ise visati 40.

Positiivse poole pealt saab esile tuua Kadrina Karude kahe värske meeskonnaliikme panuse: keskmängija Hendry Engelbrecht sooritas kaksikduubli, visates 18 punkti ja hankides 12 lauapalli ning ameeriklasest mängujuht Dartrell Moss toetas kaaslasi 15 punkti ja kuue resultatiivse sööduga. Kahekohalise saagi kogus veel 14 punkti visanud Raimond Tribuntsov.

"Meie kahe uue mehe panusega jään tõepoolest täitsa rahule," lausus Karude loots Andres Sõber. Tema sõnul on endiselt rivist väljas ega saanud meeskonda aidata Allan Ehte, keda kimbutab viirushaigus. "Ka Kristen Meistril ei tulnud tööpäevajärgselt see mäng suurt eriti välja. Samas ei ole hullu, sest meil on nüüd kahe nädala pikkune paus. Küll me kosume," lisas Andres Sõber.

Vastastest viskas Hannes Saar 20, Patrik Peemot ja Sverre Aav tõid kumbki 18 punkti ning noorteklassis Virumaa pallimängude kooli esindanud 20-aastane Kristofer Veismann lisas 15 punkti.

Tamsalu Los Toros/TalTech oli samal ajal Karudest pisut eemal Eesti maaülikooli spordihoones vastamisi Eesti Maaülikool/Skarconi meeskonnaga. Külalised juhtisid küll esimese veerandaja järel 26:25, kuid sealt edasi võtsid ohjad enda kätte väljakuperemehed. Poolajaks pääsesid tartlased ette 45:41 ja võitsid kogu kohtumise 85:69.

"Mäng näitas taas, et meie väga palju muutunud meeskonna mäng on endiselt kõikuv ja rabe," tõdes Tamsalu Los Toros/TalTechi eestvedaja Rainer Tops. "On teada, et Tartus on keeruline mängida, ja teadsime, mis on vastase tugevused, aga eksisime nende asjade vastu, mida justkui teadsime."

Topsi sõnul pole lõpptulemus üllatav, kui mängijad teevad kogu kohtumise jooksul 21 pallikaotust ning lubavad suurema pingutuseta noppida vastastel ründelauast 16 palli. "Kusjuures mäng ei alanud üldse halvasti. Hea õnne korral oleksime võinud esimese veerandi juba kuue-kaheksa punktiga võita. Veel kolmanda veerandaja keskel oli vahe üks punkt, kuid siis läks asi kuidagi lappama," kõneles ta ja lisas, et kõik oli võimalik isegi veel viis minutit enne lõppu, mil võõrustajate edu oli seitse punkti.

Pead norgu lasta Rainer Topsi ütlusel siiski pole põhjust. "Teeme aga tööd edasi. Siit saab ainult paremaks minna," märkis ta.

Karl-Kristjan Karpin kogus tamsalulaste resultatiivsemana 16 punkti ja kaheksa lauapalli, vastaste rivistuses säras seitsmest kaugviskest kuus läbi korvirõnga saatnud Joosep Russak 25 punktiga. Selleski matšis leidus vastaste leeris Lääne-Viru taustaga mängumehi: maaülikooli rakverlasest tudengitest viskas Randel-Rainer Lille oma meeskonna kasuks kümme ja Erik Kaasik kaks punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles