Prokuröri terviserike lükkas Ossinovski kohtuistungi ootamatult edasi

PM Majandus
Copy
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Liis Treimann

Läti kõmulisim ja suurim korruptsioonikaasuse istung lükkus ootamatult edasi prokuröri haigestumise tõttu. Läti raudtee endise juhi Uģis Magonise ja Eesti ühe rikkama ärimehe Oleg Ossinovski altkäemaksu asja kuulamine jätkub novembri lõpus.

2016. aasta suvel pidasid Läti võimud koostöös Eesti kolleegidega kinni Läti raudtee endise juhi Uģis Magonise, kellele esitati süüdistus 500 000 euro suuruse altkäemaksu võtmises. Altkäemaksu andmises on süüdistuse saanud Oleg Ossinovski, kes ostis väidetavalt kokkuleppe, et Läti Raudtee tütarfirma LDz Ritosa Sastava Serviss ostab tema ettevõtte Skinest käest mitme miljoni euro eest neli vana vedurit.

Postimehe teada ei eita kumbki raha andmist, kuid nad kavatsevad kohtus väita, et see polnud mõeldud veduriostuleppe sõlmimiseks, vaid hea tahte märgiks endisele Vene Raudtee juhile Vladimir Jakuninile. Nii on Skinesti raamatupidaja öelnud kohtus, et tema meelest on tavaks Venemaal äri ajades suuri summasid kinkida.

Samas olevat süüdistajal piisavalt tõendeid, sealhulgas salvestisi, oma versiooni kinnituseks.

Muuseas, tunamullu eraldas Läti kohus Oleg Ossinovski ettevõtte Skinest Rail altkäemaksukaasuse Magonise altkäemaksu asjast ja saatis Skinesti kriminaalasja Eesti kohtule arutamiseks. Riigiprokuratuur jättis Skinest Raili altkäemaksuasja aga üle võtmata ning tagastas materjalid Läti kolleegidele. Erinevalt Lätist ei ole Eestis võimalik eraldi menetleda ainult juriidilise isiku tegu.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles