Leedu suurim keskkonnakatastroof lööb ka Eesti ettevõtteid

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Praeguseks on kõik lahtised tulekolded kustutatud, kuid hõõguvaid tulekohti leidub endiselt. Õhureostuse tõttu on soovitatud lastel kooli mitte minna.
Praeguseks on kõik lahtised tulekolded kustutatud, kuid hõõguvaid tulekohti leidub endiselt. Õhureostuse tõttu on soovitatud lastel kooli mitte minna. Foto: 15min.lt

Baltimaade suurima rehvitehase põleng Leedus mõjutab ka Eesti ettevõtteid, sest sinna viiakse ligikaudu kolmandik lõpuni kulutatud vanarehvidest.

Põleng Baltimaade suurimas rehvitehases sai alguse möödunud nädala kolmapäeva öösel ning 55 000 inimesega linn ​Alytus on tulekahjust endiselt häiritud.

Vanade rehvide kogumise ja taaskasutamise korraldamisega tegeleva MTÜ Rehviringlus juhatuse liige Aarne Solvak ütles, et Leedu tehasele leidub alternatiive, kuid põleng tekitab ebamugavusi. «Leedu tehasesse viiakse ligikaudu kolmandik Eesti vanarehvidest. Alternatiivid tehasele on veokirehvide puhul Läti ja Leedu ettevõtted, kes toodavad graanuleid ja töötlevad rehve muul moel. Ka Eestis tehakse vanarehvidest lõhkamismatte teetööde ja muu jaoks. Erirehvide jaoks on meil Soomes üks partner,» rääkis ta. Kolmandik Eesti vanarehvidest tähendab aastas ligikaudu 4000 tonni rehve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles