Kas teadsid, et Netflixi hittsarja naispeaosas mängib Eesti päritolu näitleja?

Elu24
Copy
Sarja «Mindhunter» peategelased.
Sarja «Mindhunter» peategelased. Foto: Kuvatõmmis sarjast/Netflix

Netflixi ülipopulaarses sarjas «Mindhunter» teeb naispeaosas kaasa Eesti juurtega näitleja Anna Torv.

2017. aastal alanud krimisari «Mindhunter» ehk «Meelekütt» sai Netflixis kiiresti popiks ning pälvis nii publiku kui kriitikute heakskiidu. Tänavu augustis tuli seriaalile kauaoodatud teine hooaeg, kus sai suuremat tähelepanu naispeategelane dr Wendy Carr, keda kehastab Eesti juurtega Anna Torv.

Torv on Austraalias Melbourne'is sündinud näitleja, keda eestlased teavad kõige paremini Foxi ulmesarjast «Ülisalajane» («Fringe»), mis mõne aasta eest ka Kanal 2 vahendusel Eesti teleekraanidel jooksis.

Kaader põnevussarjast «Ülisalajane».
Kaader põnevussarjast «Ülisalajane». Foto: Kanal 2

«Fringe» rääkis FBI paranormaalsete juhtumite erirühmast, kelle tööks oli lahendada ainult kõige ebatavalisemaid ja ebaloogilisemaid kuritööjuhtumeid. Sari vältas aastatel 2008–2013 ja Torv kehastas seal peaosalist Olivia Dunhamit.

Kümnendivahetusel võis Torvi Kanal 2 ekraanil näha ka Austraalia seebikas «McLeodi tütred», kus ta kehastas Jasmine McLeodi. BuddyTV on valinud ta neli korda 100 seksikama «telenaise» hulka.

Anna Torv 2008. aastal sarja «Ülisalajane» võtetel.
Anna Torv 2008. aastal sarja «Ülisalajane» võtetel. Foto: BuzzFoto.com/Scanpix

Nüüd on Torv uuesti populaarsust kogunud, kuna mängib «Meelekütis» üht peategelastest, psühholoogiaprofessor Wendy Carri, kes aitab FBI agente kurikuulsate sarimõrvarite analüüsil. Teisel hooajal satub tähelepanu alla ka naisprofessori keeruline eraelu.

Filmiveeb.ee andmetel on «Meeleküti» keskmes on 70ndate lõpus tegutsevad FBI agendid, kelle eesmärk on lahti harutada sarimõrvarite keeruline mõtteniidistik. Nad asuvad intervjueerima kinnipeetud tapjaid lootuses hangitud infot uute juhtumite lahendamisel kasutada.

Forbesi kriitiku Paul Tassi arvates kuulub sari viie parima Netflixi programmi sekka.

Anna Torv ja Kiefer Sutherland 2009. aastal Emmyde jagamisel.
Anna Torv ja Kiefer Sutherland 2009. aastal Emmyde jagamisel. Foto: Reuters/ScanPix

Torvi vanemad on Susan ja Hans Torv ning isapoolne vanaisa Jakob Tõrv. Tõrv sündis 1912. aastal Eestis Tõstamaal, kuid kolis sealt enne teist maailmasõda Šotimaale. Seal võttis Tõrv naise ja sai kolm last, nende seas ka Anna isa.

Anna vanemad läksid lahku, kui tulevane näitlejanna oli vaid 6-aastane, nii et oma isaga ta kuigi palju kokku puutunud pole, vahendab The Sidney Morning Herald. Pärast lahkuminekut kolis Anna koos ema ja väikese venna Dylaniga Melbourne'ist minema väikesesse Mudgeeraba äärelinna.

Torvi isapoolne tädi, kelle nimi on samuti Anna, on eesti päritolu ajakirjanik ja kirjanik Anna Mann, Austraalia meediamoguli Rupert Murdochi endine abikaasa.

Vaata Torvi rollisooritust sarjas «Meelekütt»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles