Kuueks aastaks vangi: kohus mõistis EKRE liikme Tarmo Laasi süüdi tapmiskatses (26)

Imre Kaas
, toimetaja
Copy

Harju Maakohus mõistis täna kuueks aastaks vangi 60-aastase Tarmo Laasi, keda süüdistati tapmiskatses ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Ennast rahvuslaseks ja juristiks nimetav Laasi tulistas 2018. aasta augustis Kuusalu vallas Kasispea külas tegutsenud metsatöölist kõhtu ja kätte.

Uurimine tuvastas, et Tarmo Laasi teavitas 2018. aasta augusti lõpus politseid väidetavatest metsavarastest, kes tegutsesid Kuusalu vallas Kasispea külas Kuusiku kinnistu lähistel. Politsei tuvastas, et isikutele oli väljastatud raieluba ning nad tegutsesid seaduslikult. 29. augusti südaöö paiku siirdusid metsatöölised asjaolusid selgitama, kui Laasi tulistas esmalt raketipüstolist üle inimeste peade ning seejärel püstolist Mauser ühe lasu kannatanule kõhtu ja teise lasu kätte.

Ekspertiis tuvastas kannatanul eluohtlikud kehavigastused, mistõttu esitati Laasile süüdistus tapmiskatses. Kuriteo toimepanemiseks kasutas Laasi 1910. aastal valmistatud püstolit, mille ta leidis ühe elumaja pööningult. Mauseri relvatehase toodetud relv ei olnud registreeritud ning Laasi sai täiendavalt süüdistuse tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Tarmo Laasi ütles kohtus, et tegemist oli hoiatuslaskudega ning kannatanu tormas ise põõsa varjust kuulide ette. Laasi sõnul tungiti talle kallale ja peksti brutaalselt.

Kohus kuulas kõik osapooled ära, vaatas läbi esitatud tõendid ning mõistis Tarmo Laasi täna süüdi tapmiskatses ja karistas teda vangistusega kuus aastat. Ebaseadusliku relva omamise eest mõisteti Laasile üheaastane vangistus.

Kohus luges kergema karistuse kaetuks raskeima karistusega ning mõistis mehele liitkaristuseks vangistuse kuus aastat. Laasi viibis eeluurimise ajal 9 kuud ja 28 päeva vahi all, mis loetakse karistusaja hulka. Kandmisele kuulub seega 5 aastat 2 kuud ja 2 päeva vangistust. Karistusaja alguseks loetakse kuupäev, mis Tarmo Laasi asub reaalselt karistust kandma. Laasil on õigus langetatud otsuse peale esitada apellatsioonikaebus ringkonnakohtule.

Tarmo Laasi on varem ajakirjanduses silma paistnud väitega, et põlvneb tsaariperekonnast, täpsemalt Katariina II sohilapsest. «Veregrupp on õige,» teatas Laasi tollases TV3 intervjuus Katrin Lustile. Teda on ühel konservatiivsel internetilehel nimetatud ka rahvuslaste eriosakonna liikmeks ja ta kuulub äriregistri andmetel 2016. aastast Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles