Ratas tahab Järviku üle veel arutada, kahtlused pole tema sõnul hajutatud (96)

Copy

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) kohtus maaeluminister Mart Järvikuga (EKRE), et arutada mitmeid Järvikuga seonduvaid küsimusi.

Ratas ja Järvik kohtusid Stenbocki majas õhtul kell kuus, veidi enne kella seitset astus Järvik majast välja ja ütles: «ma olen minister». Rohkem kommentaare ta ajakirjanikele ei jaganud ja lahkus.

Ratas kommenteeris: «Kohtumine minu jaoks vastuseid või usaldust ei tõstnud praegu». Kas Järvik jääb ametisse? «Eks seda tuleb siis arutada lähipäevadel koalitsioonipartneritega ja erakonnas sees,» ütles ta. «Andke nüüd natuke aega, eks siin läheb mõni päev aega ja tuleb neid teemasid edasi arutada.»

Küsimusele, kas Ratas on valmis valitsuse kukkumiseks, vastas Ratas, et peaminister peab elus olema valmis igaks hetkeks, kuid ta kinnitas, et pingutab koalitsiooni jätkamise nimel. «Ma pingutan selle nimel, et see koalitsioon jätkaks, ma teen tööd selle nimel.»

Kas PRIA volituse teemal ametnike ja nõunike vahelise arutelu avalikustanud maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti tuleks Ratase hinnangul ametist vabastada? «Sellel neljapäeval seda päevakorda kindlasti ei tule,» ütles Ratas.

Peaminister Jüri Ratas ütles täna päeval, et ootab Järvikult vastuseid paljudele küsimustele. «Need on seotud listeeria küsimusega, need on seotud volituste küsimusega, need on seotud sellega, et kas on olnud tema nõunikel huvidekonflikt,» loetles Ratas. «Minister peab andma oma valdkonnas väga selgeid vastuseid ja need ei pea olema ainult juriidiliselt korrektsed, vaid ka igatpidi näima korrektsed,» sõnas ta.

Rahandusminister Martin Helme ütles, et kui koalitsioonipartnerid survestavad Mart Järvikut maaeluministri kohalt lahkuma, siis valitsus laguneb. EKRE esimees Mart Helme tegi videopöördumise EKRE portaalis Uued Uudised, kus ütles, et tegu on opositsiooni, peavoolumeedia ja prokuratuuri ühise infooperatsiooniga Mart Järviku ja EKRE vastu.

Minister Mart Järvik ise teatas meediale saadetud pöördumises, et peab tema kohta käivat kriitikat alusetuks ja pahatahtlikuks rünnakuks, mille sihiks on tema hinnangul soov takistada valitsusliidu programmi elluviimist.

Esmaspäeval alustas Mart Järvikule umbusalduse avaldamiseks allkirjade kogumist Reformierakonna fraktsioon. Samuti andsid reformierakondlased ja sotsiaaldemokraadid siseminister Mart Helmele üle arupärimise, mis puudutab viimase sõnavõtte teemal, et prokuratuur teeb poliitiliselt motiveeritud otsuseid.

Kommentaarid (96)
Copy
Tagasi üles