Ratas jätkab EKRE valitsuses (81)

Copy
«Ma olen minister,» oli ainuke kommentaar, mille Mart Järvik eile õhtul pärast peaministriga kohtumist ajakirjanikele andis.
«Ma olen minister,» oli ainuke kommentaar, mille Mart Järvik eile õhtul pärast peaministriga kohtumist ajakirjanikele andis. Foto: Mihkel Maripuu

 Peaminister Ratas taandus valitsuse säilitamiseks EKRE ultimaatumi ees.

Maaeluminister Mart Järviku ümber puhkenud usaldusskandaal arenes eile valitsuskriisiks, kus kõlas ultimaatum: kui läheb ametist Järvik, kukub ka valitsus. Enne Järvikuga kohtumist üsna resoluutne peaminister Jüri Ratas lõpetas õhtu seal, kust see oli alanud. Järvik on ametis, valitsus püsib, ent kahtlused ministri ümber püsivad endiselt. Seda tunnistas pärast kohtumist ka Ratas ise.

Eile hommikul välisreisilt naasnuna teatas Ratas esmalt, et möödunud päevad ei ole olukorda selgemaks teinud, pigem vastupidi. Siis läks ta ka kohtuma koalitsioonipartnerite esindajatega. Arutelu järel olid sõnumid muutunud veel kangemaks, eriti EKRE esindajatel.

EKRE asejuht, rahandusminister Martin Helme ütles, et maaeluminister Mart Järviku ametist lahkumine tähendab valitsuskriisi. «Siis meil ei ole enam valitsust,» vastas ta küsimusele, mis saab siis, kui peaminister Ratas otsustab, et Järvikul valitsuses kohta pole.

Kommentaarid (81)
Copy
Tagasi üles