23-aastane austraallanna sai oma rasedusest teada sünnituse ajal

Elu24
Copy
Austraalia modell Erin Landgmaid 20-aastaselt, 2016. aastal.
Austraalia modell Erin Landgmaid 20-aastaselt, 2016. aastal. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Kui Austraaliast pärit modell Erin Langmaid (23) oma rasedusest teada sai, oli ta kümme minutit hiljem juba lapsevanem. Nimelt oli noor naine üheksa kuud rase endale täiesti teadmata.

Austraallanna Erin sai 29. oktoobril oma «elu suurima šoki», kui tal hakkasid kodus vannitoas sünnitusvalud, vahendab The Sun. See oli noore naise jaoks ootamatu üllatus, kuna Erinil ei olnud aimugi, et ta oli sel hetkel üheksa kuud rase. 

«Mul ei olnud kõhtu ees ja ma mahtusin oma riietesse. See kõik oli lihtsalt üliveider,» kirjeldas Erin oma rasedust. Tal ei olnud beebikõhtu ega hommikusi iiveldushooge ning Erin kasutas regulaarselt rasestumisvastast vahendit.

Järgnevad pildid Erinist on tehtud juulis ja oktoobri alguses. Noor austraallanna on fotodel vastavalt viis ja pool ning kaheksa kuud rase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

something dropped ?

A post shared by Erin Langmaid (@erinlangmaid) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Collector of pegs #mikshens

A post shared by Erin Langmaid (@erinlangmaid) on

Erini elukaaslane ja lapse isa Dan meenutas ootamatut sünnitusti järgmiselt: «Kuulsin karjumist ja jooksin vannituppa, tegin ukse lahti, sest olin Erini pärast mures ning nägin väikest beebit tulemas.»

Erini sõnul kestis sünnitus kokku umbes kümme minutit. Pärast sündimist katkes aga lapse hingamine ning ta läks vaikselt siniseks. Dan helistas kiirelt hädaabinumbrile ning operaatori abiga õnnestus värskel isal oma lapse elu päästa.

Nõnda saidki Erin ja Dan ootamatult lapsevanemateks. Nad panid oma 3500 grammi kaaluvale pisitütrele nimeks Isla.

Dan teatas Isla sünnist sotsiaalmeedias 1. novembril.

«Me tahame jagada oma värsket ja väikest pereliiget,» alustas Dan oma postitust. «Isla May tuli meie ellu teisipäeva õhtul, ta elas emme kõhus üheksa kuud, kuid ei andnud meile endast teada,» kirjeldas värske isa.

«Pärast kahte väga rasket päeva on mõlemad ema ja tütar ideaalsed ja valmis koju minema. Meie pere ja sõprade toetus on midagi, mille eest ei ole me võimelised neid piisavalt tänama,» tõdes Dan.

«Ma ei uskunud, et vaprus, mida Erin on näidanud, on võimalik. Sa oled imeline inimene ja sinust saab suurepärane ema,» kiitis ta ja tänas veelkord kõiki toetuse eest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We want to share with you our new little family member. Isla May was brought into the world on Tuesday night, she lived in mummy’s tummy for 9 months without letting us know. After an extremely tough few days both mother and daughter are perfectly well and ready to go home. The support of our family and friends is something that we will never be able to thank them enough for. To Erin the courage you have shown is something I didn’t think possible, you are an incredible person and will be an amazing mum. Now after a big week we look forward to life as a little fam with the most gorgeous new little addition and all the great things that come with that! Thanks for all the support it’s been amazing xx love the Carty fam

A post shared by Daniel Carty (@dan_carty) on

Rasedused, millest emad saavad teada sünnituse ajal, ei ole ilmtingimata haruldased. Sarnased juhtumid on aset leidnud ka eestlannade seas. 2008. aastal sai noor purjetaja Marjaliisa Umbi oma rasedusest teada vahetult enne oma sünnitust.

Purjetaja läks kõhuvaluga haiglasse, kus talle öeldi, et ta on 35. nädalat rase. Järgmise päeva hommikul sündis Marjaliisale terve 3,9 kilo kaaluv poisipõnn.

Selle aasta märtsis sai noor neiu ootamatult emaks Solarise kaubanduskeskuse tualetis. Viimane oli sarnaselt Erinile kuni sünnituseni oma rasedusest täiesti teadmatuses ning laps sündis samuti umbes kümne minutiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles