Väino Kaldoja: kes räägib rahast, see rikkaks ei saa

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kogenud ettevõtja Väino Kaldoja rääkis alustuseks rahast.
Kogenud ettevõtja Väino Kaldoja rääkis alustuseks rahast. Foto: Ain Liiva

Rakveres Silberauto esinduses algas Lääne-Viru ettevõtjate austamisgala, mida korraldavad Lääne-Virumaa arenduskeskus ja Virumaa Teataja.

Piduliku tervituse järel asuti teleajakirjanik Urmas Vaino juhtimisel diskuteerima. Aruteluringis on Silberauto asutaja, Lääne-Virumaalt pärit Väino Kaldoja, Aru Grupi eestvedaja Juhan Viise, EBS-i üliõpilane, endine õpilasfirma juht Anella Veebel ja Tulitec OÜ asutaja Taavi Liiv. Diskusiooni teemaks on beebibuumerite põlvkond, Y- ja Z-generatsioon ettevõtluses.

Väino Kaldoja meenutas algatuseks oma ettevõtte loomise aegu ja tuletas meelde igale algajale ettevõtjale vajaliku tõetera: "See, kes räägib rahast, ei saa kunagi rikkaks. Visioonile tuleb mõelda, mitte rahale."

"Ühiskond ei vaja pettunud inimesi," lisas Kaldoja. "Ettevõtja peab olema toeks, andma oma kogemusi edasi noorele ettevõtjale."

"Hea on töötada ettevõttes, kus võetakse kuulda noorte arvamus," leidis Anella Veebel. "Heas ettevõttes peab olema balanss noorte ja vanade vahel."

"Elu pole rahvastepall, kus on mitu elu," arutles Juhan Viise. "Tuleb teha õigeid otsuseid, et seda üht elu elada õnnelikult. Seepärast ei saa ettevõtja ainuisikuliselt otsustada, et tema lapsest saab tema järeltulija ettevõttes. Kui olud on sellised, siis tuleb julgeda ka ettevõte maha müüa."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles