Kesk-Euroopast lähenev madalrõhkkond toob esmaspäevaks sombuse ilma

BNS
Copy
Esmaspäeval tuleb sombune ilm.
Esmaspäeval tuleb sombune ilm. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval liigub lõunavoolus Kesk-Euroopast uus madalrõhkkond Taani rannikule ja laieneb üle Läänemere – taevas kattub madalate pilvedega, ent suuremat sadu pole siiski oodata.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Mitmel pool tekib udu. Puhub lõunakaaretuul 2–8, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Hommikuks pöördub itta ja kagusse. Õhutemperatuur on –1 kuni +5, Lõuna-Eestis ja saarte rannikul kuni +7 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõunakaaretuul 2–7 m/s, hommikuks pöördub tuul itta ja kagusse. Lainekõrgus on kuni pool meetrit. Ilm on sajuta, kuid mitmel pool tekib udu ja nähtavus on halb. Sooja on 4–6 kraadi.

Esmaspäeva hommikupoolikul püsib paiguti udu. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest vihma.  Puhub ida- ja kagutuul 4–10, pärastlõunal rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 5–9 kraadi.

Peipsi järvel puhub ida- ja kagutuul 4–7, pärastlõunal 5–9 m/s. Lainekõrgus on ennelõunal kuni pool meetrit, pärastlõunal 0,5–0,8 meetrit. Kohati sajab vähest vihma. Ennelõunal püsib paiguti udu, kuid muidu on nähtavus mõõdukas. Sooja on 6–8 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles