Kadrina keskkooli inseneriõpe pälvis tunnustuse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kadrina keskkooli on oma IT- ja nutifestivaliga CADrina tähele pandud. Eesti Teadushuvihariduse Liit tunnustas kooli inseneriõpet kui väärt praktikat.
Kadrina keskkooli on oma IT- ja nutifestivaliga CADrina tähele pandud. Eesti Teadushuvihariduse Liit tunnustas kooli inseneriõpet kui väärt praktikat. Foto: Meelis Meilbaum

Teaduskommunikatsiooni konverentsil “Eesti teab? Eesti teab!” tunnustas Eesti Teadushuvihariduse Liit teist korda loodus- ja täppisteadushariduse ja -tegevuse valdkonnas silma paistnud inimesi ja algatusi. Tunnustust jagati viies kategoorias.

Liit pidas väärt praktikaks Kadrina keskkooli inseneriõpet.

Kadrina keskkooli direktor Arvo Pani rääkis, et kooli info- ja projektijuht Raimo Maasik tegi üleeilsel konverentsil ettekande ja tutvustas lähemalt nende praktikat. “See on kompleksne tegevus, süsteem. Üks asi on inseneriõppe reaaltehniline suund gümnaasiumiastmes, pluss igasugused muud tegevused madalamates kooliastmetes,” selgitas Pani. Ta lisas, et tegemist on koostööpraktikaga, mis toob kasu nii õpilastele kui ka kohalikele ettevõtetele. “Kõige suuremaks tunnustuseks meie endi jaoks on see, kui meie kooli lõpetavad noored lähevad ülikooli ja tulevad kooli tagasi järgmist põlvkonda õpetama. See ongi kirss tordil, mille nimel me pingutame,” rääkis Pani.

Kadrina keskkooli vapiürituseks on saanud ka 2010. aastast korraldatav igasügisene IT- ja nutifestival CADrina. Võistlusürituse eesmärk on näidata insenerigraafikat põnevast aspektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles