Tõnu Õnnepalu loobus taas kirjanikupalgast (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Kirjanik Tõnu Õnnepalu.
Kirjanik Tõnu Õnnepalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kirjanik Tõnu Õnnepalu teatas Eesti Päevalehe vahendusel, et loobub talle määratud kirjanikupalgast. Ka 2016. aastal loobus Õnnepalu kirjanikupalgast.

Õnnepalu kirjutas avalduses, et loobumine polnud tal planeeritud. Pigem kujutas ta endale ette, et viimase nelja aasta jooksul ilmunud neli raamatut õigustavad tema soovi saada kirjanikupalka.

Õnnepalu kirjutab, et uudise teadasaamisest saadik on ta tunne, nagu oleks ta sooritanud mingi inetu teo ja peaks seda nüüd iga päev õigustama. Seepärast ta otsustas palgast loobuda ja elada pigem rahamuredega.

Viimseks piisaks Õnnepalu karikasse oli Maalehes ilmunud artikli illustratsioon – Jürgen Rooste artiklit ilmestasid uuest aastast kirjanikupalka saavate kirjanike fotod, mis olid pangakaarti meenutavates kastikestes.

Eelmisel nädalal valis uued kirjanikupalga saajad välja komisjon, kuhu kuulusid Triin Soone (Eesti Lastekirjanduse Keskus), Ilvi Liive (Eesti Kirjanduse Teabekeskus), Maarja Kangro (EKL), Kaidi Urmet (Eesti Kirjastuste Liit), Janika Kronberg (EKL), Mihkel Volt (Eesti Rahvusraamatukogu) ja Tiit Aleksejev (EKL).

Kirjanikupalga suurus on 1,1-kordne kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumpalk ehk igakuine brutosumma on 1430 eurot (riiklikult kokku lepitud miinimum on 1300 eurot).

Tänavu oli kirjanikupalgale kandideerijaid 41, valituks osutusid Holger Kaints, Mart Kivastik, Anti Saar, Urmas Vadi ja Tõnu Õnnepalu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles