Soomlaste saladus: ehtsad NOKIANi kummikud!

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex

Märg sügis, lörtsine talv, niiske kevad ja vihmane suvi on õpetanud meilee seda, et veekindlad riided ja jalanõud peavad riidekapis alati kasutusvalmis olema. Enne kummikute ostu tasub end kurssi viia, kuidas eristada kummikulaadset toodet ehtsast, looduslikust kummist valmistatud veekindlatest kvaliteetkummikutest.

Kuigi paljusid kummikulaadseid tooteid nimetatakse kaubandusvõrgus kummikuteks, ei sisalda enamik neist grammigi looduslikku kummi ega oma seetõttu ka neid omadusi, mis päris kummist saabastel on juba materjalist tingituna olemas.

Maailma üks pikema ajalooga kummikutootja NOKIAN on tänaseks üle 120 aasta põhjamaalastele veekindlaid jalavarje valmistanud ja pidevalt uute tehnoloogiate kasutusele võtmisega edasi arendanud. Nii pikaajaline kogemus tekitab NOKIANi kummikute kohale õigustatult teatava oreooli. Alljärgnevalt võtame taolise kujutelma osadeks ja vaatame, millest see koosneb.

NOKIANi kummikuid aastakümneid müünud TAMREXi kogemus näitab, et enamik mujal müüdavatest “kummikutest” on tegelikult PU- või PVC-saapad, millel ei ole peale veekindluse ja sarnase kuju päris kummikutega midagi ühist. Looduslikust kummist valmistatud kummikud on oluliselt paremate omaduste ja tunduvalt pikema elueaga. Mõnel mudelil on NASAle loodud Outlast vooder, mis hoiab sooja, kuid ei lase ülekuumeneda.

KUMMIKUD VS KUMMIKULAADSED SAAPAD

Foto: Tamrex

Loodusliku kummi päritolu

Jutustades lugu päris kummikutest, tuleb alustada algusest – kautšukist. See on troopilise kautšukipuu piimjas mahl, mida immitseb puutüvest. Tegemist on naturaalse ja taastuva materjaliga, millega ei osatud Euroopas enne 19. sajandi keskpaika midagi peale hakata. Kuni Charles Goodyear katsetas kautšuki vulkaniseerimist. Meetodit, mis tegi selle tooraine kasutamise jalatsitööstuses esimest korda võimalikuks.

Foto: Tamrex

NOKIANi kummikud valmivad käsitööna

NOKIANi kummikute suurimaks eripäraks on aastakümnete jooksul välja töötatud väga erilised ja vastupidavad kummisegud (üle 200 patenteeritud segu), mille täpne koostis on kaitstud ja rangelt salastatud. Ka liistud on NOKIANi enda välja töötatud ja kuuluvad ettevõttele.

Tule lähimasse TAMREXi poodi, proovi oma uued NOKIANid jalga ja vii need koju.

Copy
Tagasi üles