10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Veel kord korterite valvest

Signalisatsiooni abil peetakse valvet riiklikes asutustes, ühismajandites ja ka eraisikute korterites. Eriti heaks vahendiks võitluses kuritegevusega on signalisatsiooni kasutamine korterites. Paljud inimesed käivad ju komandeeringus, puhkusel jm., korterid aga on valveta. Juhust on õnnestunud kasutada nii mõnelgi kurjategijal.

10. juulil s. a. kell 21.30 tuli signaal “Häire” kodaniku korterist. Kodanik viibis sel ajal teises linnas komandeeringus. Kohale sõitnud miilitsamehed pidasid kinni kurjategija, kes oli tunginud korterisse. Vargus hoiti ära. Kurjategija anti kohtu alla. Kui ei oleks olnud valvesignaali, oleks kurjategija põgenenud varastatud esemetega ja vargust oleks märgatud alles siis, kui inimene oleks tulnud komandeeringust tagasi. Siis oleks varga tabamine olnud seotud suurte raskustega. 21. mail 1969. aastal kell 7 juhtus Leningradi võõrastemajas “Oktoober” selline lugu. Võõrastemaja külastaja teatas valvurile, et ta läheb sõbra juurde 433. tuppa. Valvur lülitas sisse valvesignalisatsiooni, mis näitas, et kodanik ei läinud mitte tuppa 433, vaid 431. Valvur pidas ta kinni varastatud mantliga. Rutake kasutama valvejaoskonna teenuseid! Samast on võimalik saada ka vajalikke teateid valvesignalisatsiooni sisseseadmise kohta.

10 aastat tagasi

Soome president kiirgas sõprust

Nädalavahetusel Helsingis peetud Virumaa-teemalist mardilaata külastas tavakohaselt ka Soome president Tarja Halonen, kes autasustas joonistusvõistlusest osa võtnud lapsi.

Tuglase Seltsi tegevjuht Juhani Salokannel ütles, et Soome president Tarja Halonen on olnud igal mardilaadal oodatud külaline, aga traditsiooniliselt on ta käinud seal eraisikuna. “Tavaliselt on nii, et lihtsalt keegi märkab rahvamassis – see on ju meie president,” rääkis Salokannel. Nüüdki tegi Tarja Halonen hulga sisseoste, näiteks ostis ta raamatuid, suitsuvorsti ja isegi meie kanget sinepit, kuid põhieesmärk oli autasustada lapsi, kes joonistasid kahe naaberriigi presidenti. Nimelt joonistasid ettevõtja Raivo Riimi eestvedamisel Soome lapsed Eesti presidenti ja Eesti lapsed Soome presidenti ning neist piltidest oli Helsingis väljas näitus. Kohal olid ka noored autorid ise. “Ilusad pildid on,” kiitis Tarja Halonen. “Huvitav on see, et Soome lapsed nägid võimalust kujutada Eesti presidenti ilvesena, kusjuures ilves on Häme maakonna sümbolloom,” ütles Halonen Virumaa Teatajale. Tarja Halonen rääkis Virumaa Teatajale, et tema kiindumus Eesti vastu algas juba aastaid tagasi, kui Soome kunstnikud korraldasid Eestis kursused. “Kuna ma armastan ka joonistamist, osalesin neil kursustel Raplas,” ütles Soome president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles