Kadri Voorand kirjutas laulu kadrisanditraditsioonide toetuseks

Andres Pulver
Copy
Kadri Voorand.
Kadri Voorand. Foto: Mihkel Maripuu

Kadri Voorand kirjutas uue kadrisandilaulu, et innustada pühapäevasel kadrilaupäeval kõiki kadrisanti jooksma, et kadripäevale pöörataks väärikat tähelepanu ka sellel aastal.

"Katri olen jooksnud alates sellest, kui olin pisike tüdrukutirts. Põhjalik eeskava ja kostüümide ettevalmistus oli igaaastane traditsioon. Need olid ajad, mil suurte kortermajade trepikojad polnud veel lukustet ja läbi sai kolistada suure hulga peresid, lisaks veel eramajas elavad armsad inimesed, kes alati suurel hulgal komme, õunu ja küpsiseid olid varunud," kirjeldas Kadri Voorand.

"Eks see ihaldatuim saak olidki ehk kommid, kuigi õunad andsid saagikotile jälle tunnustatavat mahtu. Alati naasime uhke tunde ja uute ning suursuguste ideedega järgmiseks aastaks," meenutas muusik.

"Nüüd, täiskasvanud neiuna, olen suurtel lavadel kadrilaule esitanud küll professionaalse muusikuna, kuid siiski tuleb sisse toonane mõnus ärevus ja ettekujutus pererahvaist ja kadriõnnest," lisas Voorand ja ütles, et midagi ürgset ja sügavkultuurset on selles vanas ja rikkas traditsioonis.

"Täna ilmsiks tulnud improviseeritud salvestises sisenesin oma ettekujutuses just selle ürgse Kadri vaimu sisse. Nii juhtus. Päriselt!" sõnas Voorand.

Käesoleval aastal toimub kadripäevatraditsioonide au sisse tõstmiseks Eesti Folkloorinõukogu ja rahvakultuuri keskuse eest veetav aktsioon "Hakkame santima!", mille puhul Kadri Voorand ka kadrilaulu lõi.

Kadri Voorandi kadrilaulu saab kuulata SIIT.

"Hakkame santima!" raames toimub pühapäeval üleriigiline kadrisandijooksmine, kõik kadrisandid on oodatud end ka kadrisantide rahvaloendusel kirja panema aadressil www.mardipaev.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles