Majaraha voolas kõrist alla

Andres Pulver
Copy
Kunagine käsitööliste seltsimaja, mis 90 aastat tagasi avati, seisab praegu tühjalt keset Rakvere südalinna.
Kunagine käsitööliste seltsimaja, mis 90 aastat tagasi avati, seisab praegu tühjalt keset Rakvere südalinna. Foto: Ain Liiva

Kui tänapäeval on nii mõnigi kange mees lühikese ajaga autoraha maha laaberdanud, siis üheksakümmend aastat tagasi, mil igasugune tehnika hingehinda maksis, oli niisugune lugu erakordne.

Rakvere majaomanik, kellest rääkides on 1929. aasta 3. detsembri Virumaa Teatajas kasutatud vaid nimetähti A. T., pöördus novembri lõpus ametivõimude poole ja kurtis, et viibis 11. kuni 16. novembrini Rakvere käsitööliste seltsi restoranis. “Joodetud teda seal kõiksugu kallimate jookidega, mille tagajärjel tema joobnuks jäänud ja restoraanis tekkinud arve tasuks 230.000 sendi peale veksleid annud,” vahendas ajaleht.

Restoranipidaja selgituste kohaselt olla pikale veninud joomingu arve tõepoolest 2300 krooni suuruseks paisunud, kuid ise arvas mees, et “tema kui haige inimene vaevalt veerandi sellest summast tellinud oli”. Politsei poole pöördus ta aga seetõttu, et osa veksleid oli juba protestitud ja sissenõudmisele pööratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles