Rail Baltic Estonia võtab ajutiselt üle peajurist

BNS
Copy
Marko Kivila
Marko Kivila Foto: Linkedin

Rail Baltic Estonia juhatuse liikme kohuseid täidab ajutiselt ettevõtte peajurist Marko Kivila.

Samal ajal otsib ettevõte uut juhti. Selleks kuulutati välja konkursi juhatuse esimehe ametikoha täitmiseks, millele kandideerimise tähtaeg oli 30. november. Rail Baltic Estonia kommunikatsioonijuhi sõnul on aga praegu veel liialt vara konkursi osas informatsiooni jagada. 

Oktoobri keskpaigas teatas endine Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Riia Sillave, et lahkub novembri lõpus omal soovil ametist. Sillave juhtis ettevõtet alates 2017. aasta detsembrist, mil temaga sõlmiti kolmeaastane leping.

Ühtlasi teatas oktoobri lõpus ka Balti riikide ühisettevõtte RB Raili tegevjuht ja juhatuse esimees Timo Riihimäki, et astub ametist isiklikel põhjustel tagasi. Märtsis ametisse asunud Riihimäki viimane tööpäev ettevõttes oli 1. detsembril. Alates 2. detsembrist on ettevõtte ajutine tegevjuht Agnis Driksna. 

Lisaks astub ametist tagasi RB Raili tehniline juht ning juhatuse liige Mart Nielsen, kelle ametiaeg lõppeb 23. detsembril. Alates 24. detsembrist täidab ajutiselt ettevõtte tehnilise juhi koha ettevõtte praegune planeerimis- ja rakendusvaldkonna juht Kaido Zimmermann.

Rail Baltic Estonia OÜ on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse kuuluv ettevõte, mille põhiülesandeks on kiire raudteeühenduse realiseerimine ning sellega seotud administratiivsete ja tehniliste ülesannete täitmine Eestis. Samuti esindab ettevõte Eesti riigi huve Balti riikide ühisettevõttes RB Rail AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles