Raamatutuba Fahrenheit 451º annab välja oma nimiraamatu eriköite

Inna Grünfeldt
Copy
Ray Bradbury teos "451º Fahrenheiti".
Ray Bradbury teos "451º Fahrenheiti". Foto: Mana Kaasik

Tartus asuv raamatutuba Fahrenheit 451º annab uue aasta hakul välja erieksemplari Ray Bradbury teosest "451º Fahrenheiti".

Tuleva aasta alguseks valmiv teose "451º Fahrenheiti" eritrükk otsustati välja anda, et juhtida tähelepanu lugemise olulisusele ning väärtustele, mida paberraamat endas kannab. Samuti tahetakse tõsta eestlaste teadlikkust just selle maailma kirjandusklassikasse kuuluva raamatu kohta. 

Raamatutoa Fahrenheit 451º vabatahtliku, kampaania eestvedaja Mirjam Linki sõnul on 1953. aastal ilmunud romaan tänasel päeval mõnes mõttes relevantsemgi kui ajal, mil see kirjutati. "Lugemise mõju inimesele ja iseseisvale mõtlemisele, tasakaal ja valikud tehnika ning inimsuhete vahel – keda meist need teemad ei kõnetaks ja puudutaks?" küsib Link. 

Selleks et Bradbury sõnumit võimalikult paljude lugejateni kanda, annetab raamatutuba iga raamatuostu pealt eksemplari ka ühele Eesti raamatukogule, kus romaani "451º Fahrenheiti" veel ei ole. Samuti tahetakse koostööd teha koolide, kirjandusõpetajate, lasteaedade ja raamatukogudega, et toetada armastust lugemise vastu. 

Eriväljaande puhul on meeles peetud praegu aktuaalseid loodushoiu ja taaskasutuse teemasid: igale eksemplarile aitab taaskasutuskaaned valmistada Studio Tartuensis, mis on juba aastaid tegelenud vanade raamatute taaskasutamisega. Raamat antakse välja koostöös kirjastusega Hea Lugu.

Rohkem infot Ray Bradbury raamatu "451º Fahrenheiti", projekti ja soetamisvõimaluste kohta leiab Hooandja kampaanialehelt.

Raamatutuba Fahrenheit 451° on TYPA trüki- ja paberikunstikeskuse filiaalina tegutsev vanaraamatupood Aparaaditehases. Raamatutuba suunab raamatukogudel või eraisikutel kasutuks muutunud vanad raamatud ühel või teisel moel uuesti ringlusesse, säästes väärt kirjandust prügimäele või lõkkeasemele sattumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles