Riia VEF ammutas Rakverest juurde enesekindlust

Margus Martin
, reporter
Copy
Renato Lindmets (palliga) tõestas, et hoolimata vastaste tsentrite üleolekust pikkuses on ka tema oma kahemeetrise kasvuga võimeline efektiivselt tegutsema.
Renato Lindmets (palliga) tõestas, et hoolimata vastaste tsentrite üleolekust pikkuses on ka tema oma kahemeetrise kasvuga võimeline efektiivselt tegutsema. Foto: Ain Liiva

Korvpalli Meistrite liigas üheksast mängust vaid ühe võidu saavutanud Riia VEF püsib Eesti ja Läti klubide ühises korvpalliliigas viieteistkümne kohtumise järel kaotuseta. Reedel alistas Läti korvpalli üks lipulaevadest Rakveres kohaliku tiimi Tarvas 100:65.

Esimese poolaja lõpetuseks end 55:29 eduseisu mänginud VEF kaotas võõrustajate vastu kolmanda veerandaja küll tosina punktiga, kuid lükkas otsustava kümneminutilise perioodi lõpus sisse veel järgmise käigu ega jätnud võitjas vähimatki kahtlust.

Rakverlaste rivistuses kerkis parimaks vahetusest sekkunud Renato Lindmets 18 punktiga. Egert Haller tõi 12, Devin Lee Harris 10 ning Thomas Hamilton üheksa punkti ja üheksa lauapalli.

Vastastest tegi enim pahandust Arturs Kurucs, kes viskas 21 punkti. Meeskonna ülikogenud kapten, 36-aastane Janis Blums lisas 15, Roberts Freimanis 13 ja mõne aasta eest rakverlaste rivistust tugevdanud Roberts Stumbris 12 punkti.

"Jõudsime kaitses olukordadesse hiljem. Olime aeglasemad ega suutnud lihtsalt vajalikke ülesandeid ellu viia," rääkis Rakvere meeskonna peatreener Juris Umbraško. Tema sõnul unustasid väljakuperemehed samamoodi rünnakul tihtipeale vabal positsioonil olnud kaaslastele sööta ning üritasid selle asemel ise punkte visata. "Sellisel tasemel vastasega need asjad nii lihtsalt ei toimi. Selleks on vaja esmalt kaitses tööd teha ja kontaktselt mängida ning alles seejärel rünnakule mõelda," lisas Umbraško.

Juhendaja kinnitusel oli VEF-i mängijate väga motiveeritud tegutsemine silmaga näha. Selle põhjusena tõi ta välja asjaolu, et juba kahe päeva pärast ootab Riia meeskonda printsipiaalne vastasseis nendega sama palju võite kogunud Ogre tiimiga. "Me oleksime pidanud selles olukorras kasvõi näitama, et suudame füüsilises plaanis nendega võidelda, aga tahtmisest ja meisterlikkusest jäi puudu," märkis Juris Umbraško.    

Rakvere Tarvas – Riia VEF statistiline protokoll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles