Aasta esimene beebi, Meribell, valis sünnipäevaks 01.01.2020

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Selle aasta esimene beebi – Rakvere haiglas nägi ilmavalgust Meribell.
Selle aasta esimene beebi – Rakvere haiglas nägi ilmavalgust Meribell. Foto: Ain Liiva

Kui uusaastaööl lennutati taeva poole ilutulestikurakette, alustasid naine ja mees Rakvere kesklinnast sõitu Lõuna tänavale haiglasse. Kell 3.40 nägi ilmavalgust Airi ja Siimu esimene laps – tüdrukuke nimega Meribell.

Rakvere haigla tänavune esmasündinu, eilseks ööpäeva ilmas elanud Meribell on suikunud unne. Tita esimesed lelud – kassid – valvavad suurisilmi tema unemaad. Ema Airi on rõõmus, kuid väsinud, sest sünnitus oli raske ja beebi on tahtnud ema rinnal olla. Verivärske särasilmne papa Siim tahab äsja emaks saanud naisele abiks ja toeks olla. “Kõik hakkab alles kohale jõudma. Uhke on olla. Selline isane tunne,” kirjeldab ta üht isevärki elukogemust. Noored lapsevanemad ei pelga midagi. “See on läbitav eluetapp kõigile,” ütleb ema.

Rakveres elavale perekonnale on see esimene laps, kaua oodatud tüdrukule oli nimigi pandud, enne kui ta ilmavalgust nägi. Meribell. See sündis niimoodi, et vanemad leppisid omavahel kokku tutvustada novembris üksteisele lapse võimalikke nimesid. Siimu guugeldades leitud nimi meeldis kohe ka Airile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles