Homme: lörtsi- ja vihmasadu levib üle Eesti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Eeloleval kolmapäeval saabub ookeanilt Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja toob lisaks tormiks kiskuvale tuulele ka sooja õhumassi, mis kergitab termomeetrinäidud paiguti kuni kaheksa soojakraadini.
Eeloleval kolmapäeval saabub ookeanilt Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja toob lisaks tormiks kiskuvale tuulele ka sooja õhumassi, mis kergitab termomeetrinäidud paiguti kuni kaheksa soojakraadini. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb homme kuni neli kraadi sooja. 

Öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Öö hakul taandub vihma- ja lörtsisadu itta, vastu hommikut lääne pool sajuvõimalus taas suureneb. Öö hakul puhub edela- ja läänetuul 5-10, puhanguti 14, rannikul kuni 18 m/s, pärast keskööd tugevneb 7-12, puhanguti 16, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi. 

Peipsi järvel puhub lääne- ja edelatuul 7-12, puhanguti kuni 16 m/s. Laine kõrgus 0,7-1,4 m. Mitmel pool sajab vihma või lörtsi. Nähtavus on mõõdukas. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +1 kraadi. 

Ennelõunal on pilves selgimistega ilm. Lörtsi- ja vihmasadu levib üle Eesti itta. Pärastlõunal lääne poolt pilvisus hõreneb ja on üksikuid sajuhooge. Puhub lääne- ja edelatuul 7-12, puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti 18-20 m/s, pärastlõunal pöördub lääne poolt alates loodesse. Sooja on 1-4 kraadi. 

Peipsi järvel puhub lääne- ja edelatuul 7-12, puhanguti kuni 16 m/s, õhtul pöördub loodesse. Laine kõrgus on 0,7-1,4 meetrit. Hooti lörts või lumi ning nähtavus on mõõdukas. Sooja on 2-3 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles