Vargad ründasid Haljalas Grossi poodi

Andres Pulver
Copy
Grossi poe peaukse kõrval olev klaas visati paelahmakaga puruks.
Grossi poe peaukse kõrval olev klaas visati paelahmakaga puruks. Foto: Ain Liiva

Ööl vastu pühapäeva veidi pärast poolt kolme lõhuti Haljala Grossi Toidukaupade kaupluse ukseklaas ja tungiti poodi.

Ettevõtja Oleg Gross rääkis, et peaukse kõrval asuva väikese ukse klaas oli sisse visatud parklamüürist võetud paekivilahmakaga. Kauplusest varastati umbes 500 euro väärtuses kiirloteriide pileteid ja kaasa võeti ka hulk sigarette.

"Sigarettide kogus on täpsustamisel," sõnas Gross. Kas võeti ka alkoholi, ettevõtja öelda ei osanud. "Kui, siis mõni üksik pudel, eks viidi ikka seda, mida kergem transportida ja mida annab hästi rahaks teha," lausus Oleg Gross.

Haljala kauplus on turvafirma G4S valve all ja häiresignaal läks öösel firmasse, kuid selle patrull jõudis Haljalasse alles tunni aja pärast. Oleg Grossi sõnul sõitis auto esmalt millegipärast hoopis Kadrinasse.

G4S juhtimiskeskus sai tõepoolest ööl vastu pühapäeva häireteate Haljala kauplusesse, kinnitas turvafirma kommunikatsioonijuht Reimo Raja. "Kahjuks ei kontrollinud meie turvatöötaja väljasõiduaadressi piisava tähelepanelikkusega ning sõitis sama ettevõtte Kadrina kaupluse juurde," nentis Raja. "Tegemist on ääretult kahetsusväärse inimliku eksimusega. Ei meenu, et varem oleks midagi sellist juhtunud," lisas ta ja lausus, et G4S annab parima, et eksimus kliendile heastada.

Gross nentis, et viimastel aastatel on sissemurdmised kauplustesse jäänud harvaks. "Kümmekond aastat tagasi oli sissemurdmisi vaat et igal nädalal, rekordaastal koguni 60 sissemurdmist," meenutas ta.

Samas käiakse aga öösiti kauplustes ikka. "Enamasti pätte kätte ei saada, ja kui saadaksegi, siis midagi ei tehta," pahandas Gross.

Tema sõnul on ettevõttel jama päris palju. "Kahjud kaubas, lõhutud klaasid, kümme inimest oli öösel väljas," loetles Oleg Gross.

Haljala vallavanem Ivar Lilleberg ei olnud Grossi kaupluses toime pandud varguses veel kuulnud, kuid lausus, et enne jõule, ööl vastu 23. detsembrit, lõhuti ka Haljala vallamaja uks ja aken ning käidi hoones sees, kuid midagi ära ei viidud.

"Ilmselt oleks meie kanti rohkem politseipatrulle vaja," sedastas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles