Popp: Elroni rongidega sõideti mullu rekordilised 8,3 miljonit korda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Elroni rongidega sõideti mullu kaheksa protsenti enam kui 2018. aastal.
Elroni rongidega sõideti mullu kaheksa protsenti enam kui 2018. aastal. Foto: Meelis Meilbaum

Elroni rongidega sõideti möödunud aastal ligi 8,3 miljonit korda, mida oli kaheksa protsenti enam kui 2018. aastal.

Elroni juhatuse esimees Merike Saks rääkis, et möödunud aasta oli igati rekordiline – reisijanumbrid tegid suuri hüppeid ja püstitasid üha uusi rekordtasemeid. "Lisaks seatud eesmärkide täitmisele suutsime ületada esmakordselt 8 miljoni reisija piiri, varem pole ühe aasta jooksul meiega nii palju reisitud," ütles Saks.

Juhatuse esimehe sõnutsi on märkimisväärset kasvu näidanud ekspressliinid – seejuures on Tallinna ja Viljandi vahel sõitjate arv aastaga suurenenud 50 protsenti ning Tallinna ja Narva vahel 40 protsenti. "Oluliselt on rongisõitu eelistama hakatud ka Jõhvis, Kiviõlis ja Rakveres," rääkis Saks.

Ta lisas, et kasvavale nõudlusele vastamiseks lisas Elron Narva suunale täiendava ekspressväljumise.

"Rongiliiklust oleme võimaluste piires tihendanud igal aastal – päevasel ajal on rongisõiduvõimalusi nüüd rohkem ka Keila, Paldiski ja Aegviidu suuna klientidel, samuti sai tänu riigi investeeringutele rongiühenduse Turba," ütles Saks.

Kõige rohkem sõite tehti oktoobris – üle 730 000 rongisõidu. Üle miljoni sõidu tehti 2019. aasta jooksul nii Tallinna–Paldiski, Tallinna–Riisipere–Turba, Tallinna–Tartu kui ka Tallinna–Aegviidu liinil.

Jaanuari algul täitus ka aasta rongides olevate piletimasinate kasutuselevõtust, praeguseks kasutavad piletimasinaid rohkem kui pooled reisijad. "Kuivõrd meie jaoks on väga oluline info rongide täituvuse kohta, kutsume kõiki tasuta sõidu õigusega inimesi usinalt oma sõitu kohe rongi sisenedes valideerima, et kõik sõidud registreeritud saaks," ütles Elroni juhatuse esimees.

Elroni piletitulu ulatus 2019. aastal 18,6 miljoni euroni, mida on 17 protsenti rohkem kui 2018. aastal.

Eesti Liinirongid AS on Elroni kaubamärgi all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub sõiduvõimalusi elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles