Rakveresse kerkib heade soovide puu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Valgusinstallatsioon jõuab reedel Rakvere Keskväljakule.
Valgusinstallatsioon jõuab reedel Rakvere Keskväljakule. Foto: Kristiina Kirsel

Homme kell 17 avatakse Rakvere Keskväljakul unikaalne valgusinstallatsioon, ligi tuhandest õrnast läbipaistvast valgustorust koosnev heade soovide puu, mille kohal hõljub sume valgustatud uduloor.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop rääkis, et soovide puu Rakverre toomise eesmärk oli tuua linnaruumi helget ja heade soovide valgust. "See on valguse võit pimeduse üle," ütles Miltop tänavusele lume- ja valgusevaesele talvele viidates.

Idee autori Kristiina Kirseli sõnul võib tänapäeval juhtuda, et pole julgust unistada või pole selleks lihtsalt mahti. "Sellesse valguse lummavasse kütkesse jõudes peatu hetkeks, võta aega ja unista, unista suurelt, lase mõttel minna kaugele-kaugele, sõnasta see ja pane kirja ning usu, et iga unistus võib saada reaalsuseks," märkis Kirsel. Valgus pimeduses loob romantikat, annab lootust ja juhatab teed talvest kevadesse.

Silmailu pakkuv ja meeleolu loov valgusinstallatsioon jääb linlastele ja Rakvere külalistele imetlemiseks veebruari lõpuni.

Valgusinstallatsioon jõudis Rakvere Keskväljakule Tallinnast Kanuti aiast, kus seda sai imetleda nelja päeva vältel jaanuari alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles