Mutionu pidu keelatakse ära

Üllar Abduvalei
, Rakvere Raipe reporter
Copy
Kuna Samotsvetõt keegi nagunii suurt ei mäleta ja oma kõige popimat laulu nad ka esitada ei tohi, on punt 3. ja 4. mail müügis allahindlusega.
Kuna Samotsvetõt keegi nagunii suurt ei mäleta ja oma kõige popimat laulu nad ka esitada ei tohi, on punt 3. ja 4. mail müügis allahindlusega. Foto: Rakvere Raibe

Vabriigi kultuurikomisjon kuulas ära maksuameti, politsei ja ilmateenistuse ettepanekud ning otsustas keelustada lastelaulud “Teele, teele, kurekesed” ja “Mutionu pidu” ning täiskasvanute laulu “Moi adres Sovetski Sojuz”.

Maksuameti hinnangul ahvatleb laul “Moi adres Sovetski Sojuz” maksupettustele ja rahapesule. Maakeelde ümberpanduna on selles lookeses muu hulgas read, mis kõlavad umbes niimoodi: “Ei ela ma majas, ei tänaval, mu aadress on NSV Liit.”

“See on otsene vihje, et ärge öelge ametkondadele oma aadressi, kaduge ära kusagile NSV Liidu avarustesse,” kurjustas maksuameti pealik Heldur Laidoja. “See laul ässitab maksupettustele ja rahapesule, millest viimane on teatavasti eriti valus teema.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles