Riigi kultuuri- ja spordipreemiale kandideerib mitu virulast

Inna Grünfeldt
Copy
Maie Orav.
Maie Orav. Foto: Kairi Voosalu

Riigi kultuuri- ja spordipreemiate kandidaatide hulgas on mitu tegusat virulast või siinsete juurtega inimest.

Riigi kultuuripreemiate komisjonile saabus 88 ettepanekut loovisiku või loomingulise kollektiivi premeerimiseks. Neist 37 olid esitatud preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest.

Preemiakandidaadid pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kultuurivaldkonnas on  rahvatantsujuht ja tantsupedagoog Maie Orav, animafilmirežissöör, karikaturist ja graafik Priit Pärn ning helilooja, laulja, muusikapedagoog ja -teadlane Alo Põldmäe. 

Kultuuri aastapreemia kandidaadid on Heli Veskus silmapaistva kõrgetasemelise loomingulise tegevuse ja Vallo Toomla dokumentaalfilmi "Marju Lepajõe. Päevade sõnad" loomise eest.

Spordivaldkonnas laekus 43 ettepanekut elutöö- ja aastapreemia määramiseks. Kahele elutööpreemiale laekus esildis 22 ning kuuele aastapreemiale 21 kandidaadi kohta.

Elutööpreemia kandidaat on Riho Rannikmaa – judo- ja sumotreener ning ala arendaja. Aastapreemia kandidaat 2019. aasta tulemuste eest on Epp Mäe, kes võitis mullu MM-il pronksmedali naistemaadluses ja naasis Euroopa mängudelt 3. kohaga.

Kõik preemiad antakse üle Eesti vabariigi aastapäeva eel, 22. veebruaril Eesti teaduste akadeemia saalis toimuval tseremoonial koos riigi teaduspreemiate ning Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles