President annab teenetemärgi mitmele läänevirulasele

Margus Martin
, reporter
Copy
Viru-Nigula koduloomuuseumi juhataja Ene Ehrenpreis.
Viru-Nigula koduloomuuseumi juhataja Ene Ehrenpreis. Foto: Vladislav Musakko

President Kersti Kaljulaid annab vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgi tänuks 114 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Lääne-Virumaalt saavad selle au osaliseks kolm inimest.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saab presidendilt Lääne-Viru ettevõtja ja kohaliku elu edendaja, AS-i Aru Grupp juht Juhan Viise. Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvivad koduloouurija ja Viru-Nigula koduloomuuseumi juhataja Ene Ehrenpreis ning alushariduse ja õuesõppe edendaja Lehte Tuuling.

Aru Grupi juht Juhan Viise.
Aru Grupi juht Juhan Viise. Foto: Vladislav Musakko

Teenetemärgiga tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub tänapäeva Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

President annab teenetemärgid üle 21. veebruaril Noblessneri valukojas Tallinnas.

Lehte Tuuling.
Lehte Tuuling. Foto: Anna Markova

Riigipea allkirjastas teenetemärkide otsuse digitaalselt Antarktikas purjelaeva Admiral Bellingshausen pardal. President Kaljulaid on seal töövisiidil, kus osaleb Eesti meremuuseumi ja MTÜ Thetis korraldatud ekspeditsioonil, mis on pühendatud Antarktika avastamise 200. aastapäeva tähistamisele.

Teenetemärgi saajate terviknimekiri on nähtav siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles