Liitlassõdurid pole Tapa valla iivet tõstnud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaal 2019. aastal registreeritud sünnid ja surmad.
Lääne-Virumaal 2019. aastal registreeritud sünnid ja surmad. Foto: Graafika

Arvud tulpades ei pruugi kajastada absoluutset tõde, kuid statistikale tuginedes saab kinnitada, et Rakvere vallas sündis mullu lapsi rohkem, kui läks inimesi manala teele. Kadrina vallas oli sünde-surmi võrdselt, kõigis ülejäänud Lääne-Viru omavalitsustes oli loomulik iive negatiivne.

Numbrid tabelis väidavad, et 2019. aastal registreeriti Lääne-Virumaal 613 sündi ja 821 surma. Rõhk on sõnal “registreeriti”: kui laps sündis detsembri lõpus, aga vanemad registreerisid selle sündmuse jaanuaris, siis kajastub uue ilmakodaniku sünd järgmise aasta statistikas. Nii näiteks sündis Rakvere vallas mullu teadaolevalt 64 last, siseministeeriumi statistika räägib aga 61 ilmakodanikust.

Lisaks võib esineda olukordi, kus laps on sündinud Lääne-Virumaal ja jääb siia ka elama, kuid tema sünd on registreeritud kusagil mujal Eestis, lähtudes ühe vanema alalisest elukohast. Muidugi võib olla ka vastupidiseid juhtumeid. Näiteks üks Rakvere valla laps käib lasteaias Haapsalus, teine Põltsamaal, aga nad on täieõiguslikud Rakvere valla kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles